Menu
Grasteam Ajax maait Andreaskruisen op Museumplein

Grasteam Ajax maait Andreaskruisen op Museumplein

Het grasteam van Ajax heeft dit weekend een speciaal ‘grasmerk’ op het Museumplein achtergelaten. Om de band tussen Ajax en Amsterdam te symboliseren prijken de Andreaskruisen op het gras in het centrum van Amsterdam.

Ajax is Amsterdam, en Amsterdam is Ajax. Dat de club en stad nauw aan elkaar verbonden zijn, is elke dag zichtbaar. De Amsterdamse vlaggen in het stadion, het gebruik van Andreaskruisen emoji’s door Ajacieden op social media en ook de band die de aanvoerders van Ajax sinds jaar en dag dragen. En wat te denken van de creatieve wijze waarop het stadswapen van Amsterdam en de Andreaskruisen zijn verwerkt in tal van thuis- en uittenues. Zomaar een paar voorbeelden die aangeven hoe hecht de band is.

Om iets terug te doen voor alle Ajacieden en de stad die Ajax zoveel gebracht heeft, heeft het grasteam van Ajax dit weekend in alle vroegte de drie Amsterdamse Andreaskruisen als ‘grasmerk’ achtergelaten op het Museumplein. Op dat fraaie Amsterdamse plein vierde Ajax eerder grote successen. Het plein vormt woensdagavond het decor waar vele tienduizenden Ajacieden de UEFA Europa League-finale op grote schermen zullen volgen. Eerder heeft Ajax ter viering van de aanstaande finale 146 vlaggen opgehangen in de stad. Ook op Schiphol zijn prominente beelden geplaatst van de successen in de Europa League tot nu toe.

Aftrap gezamenlijke activatie
Het maaien van de kruisen op het Museumplein is de aftrap van een gezamenlijke activatie waarbij Ajax en adidas alle Ajacieden en Amsterdammers stimuleren om hun trots voor de club en stad in aanloop naar de finale te tonen, door zich op creatieve wijze op social media te uiten met de Andreaskruisen.

Ajax = X X X