Menu
Grasteam gehuldigd voor beste veld

Grasteam gehuldigd voor beste veld

De medewerkers van het grasteam zijn zaterdagavond voorafgaand aan Ajax - NAC Breda in het zonnetje gezet. Afgelopen seizoen werd de grasmat in de Amsterdam ArenA tot beste veld van de Eredivisie gekozen. De uitslag komt voort uit een stemming onder de aanvoerders van alle achttien Eredivisieclubs.

Gedurende het seizoen geven de aanvoerders van de eredivisieclubs wekelijks hun beoordeling van de grasmat door aan de VVCS. Het is voor het eerst dat de ArenA deze prijs krijgt. ArenA-directeur Henk Markerink is erg trots met de beoordeling. ,,Wij zijn zeer trots dat in de ArenA beste grasmat ligt van de Eredivisie 2011-2012. Alle inspanningen en investeringen van de afgelopen jaren maken dat het veld in topconditie is. Samen met Ajax hebben wij hier hard aan gewerkt. Deze grasprijs is een fantastische kroon op het werk. Het voelt als het winnen van de Champions League.’’

Jan en Kees Jong van het grasteam met hun eigen schaal. Jan en Kees Jong van het grasteam met hun eigen schaal.

Door onder andere het gebruik van een modern belichtingssysteem, Stadium Grow Lightning, dat speciaal bedoeld is om het gras gezond te laten groeien en herstellen, gaat de kwaliteit van het gras omhoog. Het SGL Concept wordt onder andere gebruikt bij Feyenoord, AZ, Manchester United, Chelsea, Arsenal, FC Barcelona en nog meer wereldwijde topclubs.

Oud-Ajacied en voorzitter van de VVCS Danny Hesp reikte de schaal uit aan Jan en Kees Jong van het grasteam. ArenA-directeur Henk Markerink, trainer Frank de Boer en Henk van Raan, facilitair manager van de ArenA, waren bij de uitreiking aanwezig.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees
Ajax.nl/Louis van de Vuurst (midden)