Menu
Gravenberch: 'Goals scoren komt goed'

Gravenberch: 'Goals scoren komt goed'

De meeste contractondertekeningen verlopen via een vast stramien. Familie, zaakwaarnemer, directie en natuurlijk de speler zelf zijn aanwezig in een vergaderzaal in de Amsterdam ArenA. Maar Danzell Gravenberch zal zijn tekenmoment nog lang heugen. Want opeens was daar de heer Schoevaart die hem het shirt overhandigde.

Met zijn 94 jaar is de heer Wim Schoevaart Ajax' oudste in leven zijnde lid. De archivaris weet alle 'ins en outs' van de 112-jarige Amsterdamse voetbalclub en heeft nog altijd een ijzeren geheugen. Opeens werd hij bij de contractondertekening naar voren geschoven om de jonge spits zijn eerste shirt te overhandigen. ,,Mooi hoor, dat shirt," vond Schoevaart. ,,Het lijkt wel zijden. Dat hadden wij vroeger niet hoor jongen."

Gravenberch knikte beleefd. Hij had inderdaad dat felbegeerde shirt nu in handen. ,,Zeg", wendde Schoevaart zich tot de nieuwste Ajax-aanwinst. ,,Scoor je eigenlijk veel goals? Want we hadden vroeger Van Rheenen en Geels. Zij hadden een neusje voor de goal!" Schoevaart kreeg het antwoord dat hij - en alle Ajacieden met hem - wel wilde horen. ,,Dat gaat goed komen", lachte Gravenberch.


Danzell Gravenberch toost met archivaris Wim Schoevaart. Danzell Gravenberch toost met archivaris Wim Schoevaart.

De jonge spits ontkurkte vervolgens de champagne, naar tevredenheid van Schoevaart zelf. ,,Dat is lekker zeg!", vond de archivaris, die ook wist te melden dat in een heel oud clublied de laatste regel luidde 'en schenk de glazen vol'. De clubman pakte zijn glas, tooste met de A1-speler en voegde hem toe: ,,Scoor een boel goals voor ons."

Daarna schoof Gravenberch een paar meters op naar links waar de camera van Ajax TV klaar stond om de eerste reactie van hem te registreren. En werd hem de vraag voorgelegd wat hij vond dat hij uit handen van de heer Schoevaart het shirt kreeg overhandigd. ,,Mijnheer Schoevaart leeft al zo lang mee met Ajax. Dan is het een mooi moment om naast zo iemand te mogen zitten!"

Houd Ajax TV in de gaten voor een interview met de kersverse aanwinst Danzell Gravenberch.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees