Menu
Gretige Sarpong klaar voor interland

Gretige Sarpong klaar voor interland

Dertien Ajacieden verschenen vandaag op het trainingsveld. Met een halve Jong Ajax-wedstrijd in de benen schaarde ook Jeffrey Sarpong zich onder het dertiental. Door alle interlandverplichtingen raakt de Ajax-selectie later deze week nog verder uitgedund.

Jeffrey Sarpong geconcentreerd tijdens de ochtendtraining. De bewegingen van tegenstander Luis Suárez en de bal worden nauwgezet gevolgd. Jeffrey Sarpong geconcentreerd tijdens de ochtendtraining. De bewegingen van tegenstander Luis Suárez en de bal worden nauwgezet gevolgd.

De nationale elftallen van Nederland, België, Zweden en Denemarken bereiden zich deze week met een of meerdere Ajacieden in de gelederen voor op de komende interland(s). Het merendeel van de internationals is al op pad. Sarpong verruilt woensdag zijn Ajax-trainingspak voor een oranje exemplaar van de Nederlandse beloftenselectie. Met Onder 21 jaar speelt hij vrijdag een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Ook Mitchell Donald, vandaag ook een van de dertien Ajacieden naast de ArenA, heeft een uitnodiging op zak voor Onder 21. ,,Uitstapjes met de nationale ploeg zijn altijd leuk’’, vertelt Sarpong na de anderhalf uur durende ochtendtraining.

Sarpong gaat het duel aan met Albert Luque. Sarpong gaat het duel aan met Albert Luque.

,,Trainen en spelen met de beste spelers van jouw lichting is leerzaam. Je wordt er altijd beter van. Al is het trainen met zo'n kleine groep, bij de club, ook wel gezellig moet ik zeggen. In een interlandweek wordt toch iets losser getraind dan normaal.’’
Donald en Anita waren maandagavond (bijna) de hele wedstrijd met Jong Ajax van de partij tegen Jong PSV. De twee Beloften werkten een rustige hersteltraining af. Sarpong stond op de Herdgang een speelhelft op het veld. De middenvelder trainde daarom vandaag ‘gewoon’ op volle kracht mee met de uitgedunde groep van Ten Cate. Sarpong etaleerde zijn scherpte en gretigheid. Geen spoor van welke vermoeidheid ook na een half duel met de Beloftenploeg. Na drie fraaie trainingsdoelpunten stapte de nummer 26 in de Ajax-selectie vandaag met een big smile van het veld. De zure nederlaag in Eindhoven was even naar de vergetelheid gespeeld. ,,Gisteren was balen’’, besluit Sarpong. ,,Deze training bood gelukkig direct de mogelijkheid om de teleurstelling van me af te spelen.’’