Menu
Gretige Ten Hag: 'Tevredenheid leidt tot luiheid'

Gretige Ten Hag: 'Tevredenheid leidt tot luiheid'

De complimenten en alle loftuitingen over Ajax’ spel in Europa doen Erik ten Hag goed, maar de honger is daarmee niet gestild. Dat vertelde de trainer op de persconferentie daags voor Tottenham Hotspur – Ajax. Ten Hag hoopt met z’n ploeg richting de finale van de UEFA Champions League door te stoten.

“Wij willen dit volhouden. Het is fantastisch dat we in de halve finale staan, dat had niemand voor het seizoen van een Nederlandse club verwacht, maar we willen meer. Dat is het motto van deze ploeg. We zijn nog niet tevreden. Tevredenheid leidt tot luiheid.”

'Super fit en gretig'
Voor Ten Hag is het prettig te weten dat zijn selectie er momenteel prima opstaat. "De laatste wedstrijden blijkt dat we super fit en gretig zijn.” Bij de Spurs is dat ogenschijnlijk minder het geval. De Londenaren verkeren in wat mindere vorm en moeten het dinsdagavond stellen zonder de belangrijke aanvallers Harry Kane (geblesseerd) en Heung-min Son (geschorst).

Ten Hag op de vraag wat hun gemis voor gevolgen heeft wat betreft de krachtsverhoudingen. Is Ajax nu de favoriet? "De waarheid ligt altijd op het veld. Dat zullen we morgen gaan zien.”

“Maar wij zijn fit en kunnen onze beste prestatie gaan leveren”, vervolgt Ten Hag. “Dat weten wij. Als we ons eigen spel spelen en ons niveau halen, maken we denk ik een goede kans.”

Luxeprobeem voor Ten Hag
Het was voor de journalist tegen beter weten in, dat gaf hij na het antwoord van Ten Hag ook toe, maar de Ajax-coach liet zich niet verleiden door de vraag wie er rechtsback gaat spelen: Noussair Mazraoui of Joël Veltman

Wel gaf hij een update over de fysieke gesteldheid van Mazraoui, die de afgelopen 2 wedstrijden miste door een blessure. “Hij heeft nu 2 dagen prima meegetraind, dat ziet er goed uit.”

En dan over zijn nagenoeg complete groep. “We hebben nu een blok met 5 finales. Dan is het een prettige wetenschap dat we een fitte selectie hebben.”

Lees ook: Liveblog Tottenham - Ajax: Ten Hag hoopt op 'beste prestatie'
Bekijk ook
: De Ligt: 'Sánchez werd na eerste duel een beest'

Tekst en beeld: Ajax.nl