Menu

Griekenland roemloos naar huis

Griekenland heeft geen indruk kunnen maken in het toernooi om de Confederations Cup. De ploeg van Ajax-spits Angelos Charisteas sloot het evenement woensdagavond in het Waldstadion in Frankfurt af met een 0-0 gelijkspel tegen Mexico.

De Grieken waren op voorhand kansloos voor het bereiken van de halve finales, omdat ze eerder al van Brazilië en Japan verloren. Charisteas speelde tegen Mexico de complete negentig minuten. Vlak voor tijd kreeg de Ajacied nog een grote kans om zijn land de overwinning te schenken, maar hij stuitte op de excellerende Mexicaanse doelman Oswaldo Sanchez.

,,We toonden meer passie in vergelijking met de vorige wedstrijden", zei Charisteas na afloop. ,,We hebben goed gespeeld tegen het team dat Brazilië heeft verslagen, maar helaas hebben we ons niet gekwalificeerd voor de halve finale." En over het feit dat de Grieken in drie wedstrijden geen doelpunt wisten te maken: ,,Niet scoren is negatief, maar we moeten ons geen zorgen maken. Het is gewoon een moeilijke periode."

De Griekse supporters toonden zich erg kritisch na de nederlagen tegen Japan en Brazilië, iets waar Charisteas begrip voor kan opbrengen. ,,De fans zonden ons een boodschap. Zij willen ons volgend jaar terugzien in Duitsland, tijdens het wereldkampioenschap. De boodschap is aangekomen en we gaan er alles aan doen om ons te plaatsen voor dat toernooi.''

Dat zal niet eenvoudig worden. Griekenland staat in groep 2 van de WK-kwalificatieronde slechts op de derde plaats. Het verschil met koploper Oekraïne (acht punten) lijkt al niet meer te overbruggen. Charisteas en co. zullen zich dus op de tweede plaats moeten richten, die nu bezet wordt door aartsrivaal Turkije, dat een punt meer heeft dan de huidige Europees kampioen.

Griekenland - Mexico 0-0.
Toeschouwers: 31285. Scheidsrechter: Amarilla.