Menu

Grieperig Ajax op weg naar Cyprus

Co Adriaanse spreekt de pers toe voordat hij en de selectie naar Cyprus afreist

De trainer kampte al met griep, maar nu zijn ook diverse spelers getroffen door het virus. Zes van de achttien Ajacieden reizen naar Cyprus met lichte gezondheidsklachten. ,,We moeten waken dat het niet escaleert," maakte Co Adriaanse zich enigszins zorgen.

De Ajax-selectie vertrok dinsdagmiddag om kwart voor twee naar het zonnige Eiland. ,,Dezelfde 18 spelers als zondag tegen Sparta bij de wedstrijd waren betrokken, zijn nu mee naar Nicosia," deelde Adriaanse dinsdagmiddag mee. ,,Zlatan en Mido raakten lichtgeblesseerd maar konden vandaag goed mee trainen en lijken helemaal fit."

,,Daarentegen hebben we zes spelers met lichte griepklachten. We moeten waken dat het niet escalleert. De missie is om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Met welke spelers en op welke manier we dat gaan doen, vertel ik nog niet. Feit is dat we geen overwinning nodig hebben om verder te komen."

Over de speelwijze van Apollon Limassol tast Adriaanse in het duister. ,,Ik heb geen idee hoe ze zullen spelen. Dat zien we wel. Hier viel de ploeg me mee. Maar ik had Limassol ook niet zelf gezien en dat is toch wat ik het liefste doe. Ik weet nu beter dan vorige week wat voor een soort ploeg het is."

,,Ik vond dat ze goed konden verdedigen. Ook Zoran Miserdovski vond ik goed en Zubarev, die later voor hem in het veld kwam vond ik een goede speler. Het was duidelijk dat de beteren voorin stonden. Ze konden ook de bal goed in de ploeg houden."

Gevaar voor onderschatting is niet aan de orde, zegt de trainer. ,,Dit is een finale waarin je met 2-0 voor staat. Bij die stand heb je de wedstrijd nog niet gewonnen. Zeker niet als er nog 90 minuten zijn te spelen."

De spelers die nog altijd niet ingezet kunnen worden, zijn Tomas Galasek, Cedric van der Gun, Pius Ikedia, Ferdi Vierklau, Petri Pasanen (die maandag zijn 21e verjaardag vierde) en Daniel Cruz.