Menu
Grim bouwt bij Ajax A1 aan succes

Grim bouwt bij Ajax A1 aan succes

Ajax A1 begon twee weken geleden aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Fred Grim staat ook dit jaar voor de talentvolle groep en doet dat met plezier. ,,De A1 is voor mij wel één van de mooiste elftallen van de jeugdopleiding’’, vindt de Ajacied die zelf jarenlang in Ajax 1 keepte.

Vroeg in 2011 nam Grim de spelersgroep over van Frank de Boer die naar Ajax 1 verhuisde. ,,Het lastige was om elkaar in een korte periode te leren kennen. Zij moesten wennen aan Dennis Bergkamp en mij en wij moesten wennen aan de jongens. Uiteindelijk ging dat eigenlijk heel snel en makkelijk. We hebben een geweldig seizoen gehad met elkaar. Dan praat ik niet alleen over het resultaat (A1 werd kampioen, red.), maar ook over de samenwerking. Het was een zeer volwassen groep, dat een gezamenlijk doel had. Als het team goed draait, krijg je de kans om als speler individueel uit te blinken.”

De selectie van de A1 bestaat uit zeven spelers die vorig jaar eerstejaars A-junior waren, aangevuld met Ajacieden uit de A2, B1 en twee nieuwe spelers van buitenaf. De nieuwelingen in het Ajax-shirt zijn Victor Fischer en Nick de Bondt. ,,Ik heb na deze tweede week weer een goed gevoel. Deze groep wil ook graag, is goed coachbaar, heeft veel inzet en beleving. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvol jaar.”

Ajax A1 herbergt ook dit jaar weer vele pareltjes. Ajax A1 herbergt ook dit jaar weer vele pareltjes.

Succesvol betekent niet alleen een kampioenschap. ,,Natuurlijk hoort winnen bij Ajax en kampioen worden dus ook, maar wij willen voornamelijk dat spelers doorstromen naar het eerste elftal. En die potentie hebben de spelers van dit team ook. Ajax A1 is de voorbereidende stap naar het eerste elftal; wij bieden een stabiele omgeving voor de spelers om te rijpen. Ik heb heel veel contact met hoofdtrainer Frank de Boer over de manier van trainen. Deze twee jaar zijn er om de spelers vlekkeloos te kunnen laten instromen in Ajax 1. De manier van spelen, trainen en coachen moet hetzelfde zijn. Zodat ze straks in Ajax 1 niet opeens met andere termen en vormen worden geconfronteerd. “

Dit seizoen krijgt Grim assistentie van Ronald de Boer, de tweelingbroer van Frank. ,,Ronald is een voetbaljongen. Hij weet wat er wordt gevraagd van een speler om te slagen bij Ajax. Het is dus alleen maar goed dat zo’n jongen weer bij Ajax zit.”

Tekst:Ajax.nl
Foto: Ajax.nl