Menu
Grim houdt hoop na 'knotsgekke middag'

Grim houdt hoop na 'knotsgekke middag'

Ajax A1 verzuimde vrijdagmiddag om het kampioenschap veilig te stellen. In De Kuip ging het team van Fred Grim met 5-3 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van nummer 2 Feyenoord. In het laatste halfuur gaf de A1 een zeker lijkende 1-3 voorsprong uit handen. Coach Fred Grim: ,,Er kwam een tweestrijd in het team: moeten we doorgaan of dit vasthouden? Dat is ons uiteindelijk opgebroken.”

In het decor van een (bijna) lege Kuip leed de A1 vrijdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen. Een dure nederlaag, want bij een overwinning was Ajax twee duels voor het einde al kampioen van de Eredivisie voor A-junioren geweest. ,,Natuurlijk is het jammer, maar uiteindelijk was dit een gewone competitiewedstrijd. Bij winst waren we kampioen geweest, maar er volgen de komende weken nog meer kansen”, sprak Fred Grim na afloop.

De coach van Ajax A1 zag zijn team de wedstrijd bijna een uur domineren. ,,Voor rust hadden we zelfs kansen om nog meer afstand van Feyenoord te nemen. Na rust leken we dat met onze derde goal alsnog goed te maken, maar het mocht niet zo zijn.” Grim zag dat zijn team na de 1-3 voorsprong in een tweestrijd kwam. ,,We begonnen op twee gedachten te hinken: moeten we doorgaan of dit vasthouden? Dat is ons uiteindelijk opgebroken. Normaal is daar nooit twijfel over, maar vanmiddag was dat wel het geval. Wellicht zal het toch iets met de omstandigheden te maken hebben gehad. In De Kuip tegen Feyenoord blijft toch speciaal voor deze jongens.”

Grim, die donderdag zijn contract tot de zomer van 2014 verlengde, gaat zijn ploeg na het weekend oppeppen richting de volgende wedstrijd. ,,Maandag gaan we nabeschouwen en met elkaar naar de volgende wedstrijd toewerken. We moeten ons gewoon vasthouden aan het eerste uur tegen Feyenoord. En aan de rest van het seizoen natuurlijk. In de competitie en de NextGen Series hebben we laten zien waar we toe in staat zijn. Over twee weken thuis tegen PSV krijgen we een nieuwe kans. Gesteund door ons eigen supporters moeten we die wedstrijd op Bevrijdingsdag kunnen winnen. Daarna zullen we weten of het genoeg is om kampioen te worden (afhankelijk van puntenverlies Feyenoord, red.). Zo niet, dan moeten we de titel op 12 mei in de uitwedstrijd tegen De Graafschap veiligstellen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Teleurstelling bij aanvoerder Davy Klaassen. Hij mocht de kampioenschaal vrijdag niet omhoog houden. Teleurstelling bij aanvoerder Davy Klaassen. Hij mocht de kampioenschaal vrijdag niet omhoog houden.