Menu
Grim laat keepers zwoegen en lachen

Grim laat keepers zwoegen en lachen

Ajax bereidt zich in deze laatste werkweek in rust en stilte voor op het beslissende duel met AZ. Fred Grim beleeft zijn laatste week in dienst van de club. Volgend seizoen treedt de oud-doelman in dienst van Sparta.

De man die vanaf zijn vijftiende de clubeer van Ajax verdedigde, staat aan de vooravond van zijn tweede vertrek uit Amsterdam. Op 21-jarige leeftijd verruilde Grim de Ajax-selectie voor een plek in de selectie van Cambuur Leeuwarden. Na een succesvolle terugkeer in de jaren negentig besloot hij zijn lange keeperscarrière uiteindelijk onder de Ajax-lat. Komend seizoen maakt Grim zijn debuut als assistent-trainer in Rotterdam. Het moet vooral de ervaren Ajacied zelf een vreemd gevoel geven. Het besef dat hij opnieuw bezig is aan zijn laatste dagen als Ajacied…

Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson werkten onder begeleiding van fysiotherapeut Frank van Deursen vooral lichte loopoefeningen af. Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson werkten onder begeleiding van fysiotherapeut Frank van Deursen vooral lichte loopoefeningen af.

Ajax-volgers en liefhebbers van keeperstrainingen van Grim konden dinsdagmorgen hun lol op bij de ArenA. Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar werden weer fiks op de proef gesteld door de trainer. De keeperstrainer stuurde zijn leerlingen met zijn gepolijste traptechniek alle kanten op. Ondertussen werden zes ballen bijna achteloos op de lat geplaatst. Alles overgoten met een sausje van onvervalste Amsterdamse humor. Grim stelde zijn keepers niet alleen op de proef; hij liet Stekelenburg en Gentenaar ook lachen. De trainer stelt zijn kennis tot zijn laatste dag in de ArenA in dienst van de Ajax-keepers.

Keeperstrainer Fred Grim dwingt Dennis Gentenaar tot het uiterste. Keeperstrainer Fred Grim dwingt Dennis Gentenaar tot het uiterste.

De overige selectieleden, op Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro na, lieten zich niet buiten de Amsterdam ArenA zien. De oefenstof werd binnen de stadionmuren afgewerkt. Emanuelson en Maduro werkten een lichte looptraining af onder begeleiding van fysiotherapeut Frank van Deursen. Na een reeks sprintjes, dribbels en rondes om het trainingsveld keerden ook Emanuelson en Maduro terug naar de ArenA. De doelwachters - keepers trainen overigens bijna altijd in de buitenlucht - waren toen bezig aan het slotstuk van hun training. Rond kwart voor twaalf verdwenen ook Grim, Stekelenburg en Gentenaar in de catacomben van het stadion.

Een korte evaluatie na de ochtendsessie. Maarten Stekelenburg, Fred Grim en Dennis Gentenaar bespreken de training. Een korte evaluatie na de ochtendsessie. Maarten Stekelenburg, Fred Grim en Dennis Gentenaar bespreken de training.