Menu
Groen licht UEFA voor opdracht Ling

Groen licht UEFA voor opdracht Ling

De UEFA heeft aan Ajax bevestigd dat Tschen La Ling aan de slag kan als adviseur van twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC). Ajax toetste de opdracht die Ling van de RvC heeft gekregen aan de reglementen van de UEFA Champions League, aangezien Ling mede-eigenaar is van AS Trencin, een Slowaakse club die net als Ajax uitkomt in kwalificatiewedstrijden voor deze competitie.

Namens de RvC laat voorzitter Hans Wijers weten wat Ling wel én niet gaat doen: ,,Laat ik beginnen met duidelijk te stellen dat hij zich niet gaat bezighouden met de dagelijkse, operationele gang van zaken van de club. En dus ook niet met het aan- en verkoopbeleid, zoals her en der reeds is gesuggereerd. Hij zal ons adviseren over het oplossen van de problemen in en rondom het Technisch Hart. En verder zal hij zich richten op de gewenste vervolgstappen voor concretisering en uitvoering van het Plan Cruijff. We zijn blij dat de heer Ling bereid is ons bij deze voetbaltechnische zaken te ondersteunen en van advies te voorzien.”

Ajax heeft na het vertrek van Michael Kinsbergen nog geen nieuwe algemeen directeur. Wat kunt u daarover melden?

,,Voordat we kunnen voorzien in de benoeming van een nieuwe algemeen directeur zullen bovengenoemde zaken eerst opgelost moeten worden. Wij hebben besloten uit ons midden een strategische commissie te benoemen, bestaande uit Dolf Collee en Theo van Duivenbode. Zij zullen tot nader order extra tijd en aandacht besteden aan de bedrijfsmatige aspecten van Ajax en de vervolgstappen bij de verdere invoering van het Plan Cruijff.”

Afgelopen dinsdag was de laatste werkdag van Michael Kinsbergen. Hoe kijkt u terug op zijn periode als algemeen directeur?

,,Vergeleken met 2,5 jaar geleden staat Ajax er vooral financieel en commercieel een stuk beter voor. Het binnenhalen van Ziggo als nieuwe hoofdsponsor moet in dit verband absoluut genoemd worden. Aan deze positieve ontwikkelingen heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd. Daar zijn wij hem dan ook dankbaar voor. Aan ons als RvC nu de taak om ook voor de komende jaren voor een goede invulling van de directie te zorgen.”

Tekst: Ajax.nl