Menu

Groen tijdens de training

Met iets meer dan een elftal betraden de Ajacieden woensdagochtend het trainingsveld. Een rustige oefensessie zou het niet worden: een zware conditietraining deed de meesten even groen zien. Victor Sikora en Yakubu haakten voortijdig af.

De Ajacieden hebben het al veel moeten doen in de voorbereiding: sprinten. Ook nu werd het grootste gedeelte van de training hieraan gewijd. Slechts in het begin en het tegen het einde kwam de bal er even aan te pas.

Yakubu moest na een uur opgeven. Naar zijn knie wijzend liep hij naar de kant, hij kon niet meer verder. Even later haakte Victor Sikora af. Van teleurstelling en frustratie schopte hij zijn schoenen uit en keek balend naar zijn ploeggenoten. Het zit de aanvaller niet bepaald mee deze voorbereiding.

Petri Pasanen, die eerder deze week nog apart van de groep trainde, kon weer alles meedoen. Hoewel de Fin na afloop van de laatste sprintsessie bijna groen zag, hield hij het wel vol. Overigens waren alle Ajacieden kapot. Hevig hijgend en transpirerend controleerde een ieder zijn hartslag. Pas toen conditietraininer René Wormhoudt tevreden was, mocht er een bal gehaald worden. De training werd afgesloten met een rondo. Eindelijk voetballen, moeten de meeste Ajacieden toen hebben gedacht.

Wamberto kon nog lachen na afloop van de training. In het gras keuvelde hij ontspannen na met Wormhoudt en wat teamgenoten. De Braziliaan kreeg de lachers op zijn hand toen hij ging voordoen hoe de grondoefeningen eigenlijk moesten worden uitgevoerd. Met een swingend sambadansje tenslotte ging hij de achtergeblevenen voor richting de kleedkamer.