Menu
Groenendijk is trots dat hij bij Testimonial was

Groenendijk is trots dat hij bij Testimonial was

Alfons Groenendijk was zaterdagavond actief deelnemer aan de Testimonial voor Dennis Bergkamp. De assistent-trainer van Ajax speelde in Amsterdam nog anderhalf jaar samen met de afscheidnemende wereldvoetballer. ,,Het was super. Echt schitterend om mee te maken", genoot Groenendijk maandagmiddag nog na.

In de anderhalf jaar dat Groenendijk bij Bergkamp in het team zat, heeft hij hem goed leren kennen. ,,Dennis was een fijne collega, een fijne jongen. Dat komt terug op zo'n dag. Ik ben hem altijd wel blijven volgen en heb nog een column in de Johan over hem geschreven. Ik ben een groot bewonderaar van hem. Daarom deed het mij zo goed om er zaterdag zo dicht bij te zijn."

Wat heeft Groenendijk zelf aan Bergkamp gehad in die anderhalf jaar tijd? ,,Als je bij Ajax speelt, heb je aan elke speler wel wat, want iedereen kan goed voetballen. In die tijd had Ajax een heel sterke selectie en daarbinnen was hij wel een van de besten. Hij is zo koel in de zestien en dat balgevoel dat hij had..."

Bovendien hebben Bergkamp en Groenendijk na zaterdag nóg iets gemeenschappelijk. ,,Ik was ook 37 jaar toen ik stopte. Afscheid nemen is altijd moeilijk. Dat zag je bij Dennis ook. Hij is zo'n liefhebber. Maar je moet er toch een keer een punt achter zetten. Dan is het wel uniek dat het zo'n dag wordt. Ik ben trots dat ik daarbij mocht zijn."

Trots zal de Leidenaar ook zijn dat hij nu deel uitmaakt van de technische staf van het eerste elftal. ,,Mijn nieuwe rol bevalt goed. We werken onder een goede sfeer en je proeft dat er iets groeiende is. Ik weet dat ik als assistent een aanvullende rol heb. Ik voel dat ik tussen de spelers en de trainer sta en daar heb ik ook de leeftijd voor. Ik voel me er helemaal in thuis."

,,Ik moet ook dingen signaleren en als ik iets niet goed vindt gaan, dan moet ik van mijn hart geen moordkuil maken en het durven aangeven als je het er niet mee eens bent. Ik heb altijd op die manier gewerkt, dus dat is niet moeilijk."

Vanmiddag traint de selectie om 15.00 uur nog een keer.