Menu
Groenendijk na groepsfase weer aan kop

Groenendijk na groepsfase weer aan kop

De laatste twee poulewedstrijden bleken verrassend voorspelbaar. Fons Groenendijk, Robin Pronk en Simon Tahamata wisten vooraf al dat het 2-0 voor Rusland tegen Zweden zou worden en dat Spanje met 2-1 zou winnen van Griekenland.

Maar niet de groepswedstrijden maken deze ronde het verschil. Ook de correct voorspelde eindstanden in de poules leverden punten op. Drie punten per juist voorspelde plaats. Opvallend genoeg hebben maar vier deelnemers punten voor de groep waarin Nederland uitkwam, groep C. De meesten moesten het toch hebben van de andere poules wat betreft hun punten. Zo voorspelde Groenendijk de hele groep D goed. Niet vreemd gezien de vier (!) correcte uitslagen die hij had van de zes daarin gespeelde duels.

Groenendijk zat ook goed bij de eindstanden in de poules. Teammanager Herman Pinkster haalde 30 van de 48 te behalen punten, maar de voormalig assistent-trainer zat ook goed met 24. Urby Emanuelson sprong in het klassement door 27 punten te scoren. Ook hij had de hele groep D juist, wist dat Oostenrijk en Polen derde en vierde in poule B zouden worden en dat Nederland en Italiƫ de bovenste plaatsen in groep C in zouden nemen. In poule A had de Ajacied alleen Portugal op de juiste (bovenste) plaats. Omdat hij ook twee punten had uit de laatste groepswedstrijd van poule D kwam hij op een totaal van 29 punten, gevoegd bij zijn aantal van 32 staat de linksback nu op 61 punten, twaalf punten achter op Groenendijk die zijn eerste plaats wel veilig gesteld lijkt te hebben.

Alleen Groenendijk en Pinkster hadden de ploegen in de eerste kwartfinale juist; Portugal - Duitsland. Van der Aat heeft beide ploegen ook tegenover elkaar gezet, alleen op vrijdag. De meesten gingen uit van Portugal - Kroatiƫ en de grootste dromer - wie anders dan David Endt - onder de deelnemers had een confrontatie tussen beide gastlanden in gedachte. En zagen onze tien toppers ook nog een plaats voor Nederland weggelegd? Jazeker. Groenendijk, Van der Wiel, Swart/Otto en Endt laten ze tegen Spanje uitkomen, Emanuelson en Van der Aat, Simon Tahamata tegen Rusland (!), Robin Pronk tegen Griekenland en Pinkster en Heyblok zijn de enigen die geen plaats bij de laatste acht voor Nederland hadden ingeruimd.

Kijk hier voor de spelregels en de voorspellingen van de deelnemers >>

De tussenstand (het eerste getal is het puntentotaal behaald uit de groepswedstrijden, het tweede getal is het puntenaantal behaald door de eindstanden per groep en het derde is het totaal):

Fons Groenendijk 49 + 24 = 73 punten
Urby Emanuelson 34 + 27 = 61 punten
Erik Heijblok 42 + 18 = 60 punten
Herman Pinkster 30 + 30 = 60 punten
Sjaak Swart/Heini Otto 42 + 15 = 57 punten
Gregory van der Wiel 41 + 9 = 50 punten
Robin Pronk 38 + 9 = 47 punten
Simon Tahamata 30 + 9 = 39 punten
David Endt 24 + 15 = 39 punten
Henri van der Aat 31 + 6 = 37 punten