Menu
Groenendijk nieuwe trainer A1

Groenendijk nieuwe trainer A1

Alfons Groenendijk is de nieuwe trainer van Ajax A1. De oud-speler van Ajax 1 tekent een contract dat dit seizoen ingaat en ook komend seizoen (2013 – 2014) doorloopt. Groenendijk (48) was eerder, tussen 2005 en 2007, onder meer assistent-trainer bij Jong Ajax en de A-selectie. Afgelopen seizoen was Groenendijk trainer van Jupiler League-club FC Den Bosch.

De geboren Leidenaar kan terugzien op een mooie carrière als speler. Groenendijk begon zijn profloopbaan in 1982 bij FC Den Haag. Via Roda JC belandde de middenvelder in het seizoen 1991 – 1992 bij Ajax. Aan het einde van dat seizoen veroverde de ploeg van Louis van Gaal de UEFA Cup. In zijn twee seizoenen in Amsterdamse dienst speelde Groenendijk 27 officiële duels en maakte hij een doelpunt.

Alfons Groenendijk was onder Henk ten Cate assistent-trainer van Ajax 1. Onder meer ook Hennie Spijkerman, Fred Grim en (toenmalig stagiair) Frank de Boer waren onderdeel van de trainersstaf. Alfons Groenendijk was onder Henk ten Cate assistent-trainer van Ajax 1. Onder meer ook Hennie Spijkerman, Fred Grim en (toenmalig stagiair) Frank de Boer waren onderdeel van de trainersstaf.

Na het seizoen 1992 – 1993, waarin Ajax de KNVB Beker won, stapte de Zuid-Hollander over naar Manchester City. Een jaar later keerde Groenendijk terug in Nederland om bij Sparta Rotterdam aan de slag te gaan. Groenendijk besloot zijn voetballoopbaan in 2001 in dienst van FC Utrecht. Na zijn assistent-trainerschappen bij Ajax (onder de trainers Henk ten Cate en Adrie Koster) vervolgde de oud-Ajacied zijn trainersloopbaan in 2008 als assistent-trainer bij Willem II. Na een seizoen als hoofdtrainer werden de Tricolores verruild voor FC Den Bosch. Afgelopen seizoen nam de trainer op eigen initiatief afscheid van de Bossche club.

Groenendijk is bij de A1 de opvolger van Fred Grim. De voormalige doelman trad onlangs als hoofdtrainer in dienst bij Almere City FC.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Ajax.nl/Erfgoed Ajax

Groenendijk speelde tussen 1991 en 1993 27 officiële duels in Ajax 1 en droeg die periode bij aan een gewonnen UEFA Cup en KNVB Beker. Groenendijk speelde tussen 1991 en 1993 27 officiële duels in Ajax 1 en droeg die periode bij aan een gewonnen UEFA Cup en KNVB Beker.