Menu
'Groep verdient een compliment'

'Groep verdient een compliment'

Een select groepje Ajacieden liet zich daags na de zege op Heracles Almelo op het trainingsveld zien. Demy de Zeeuw, Jan Vertonghen en Aras Özbiliz vertegenwoordigden de fitte veldspelers. Jeroen Verhoeven en Ronald Graafland waren de keepers van dienst die de frisse buitenlucht opsnoven. Ook André Ooijer liet zich even buiten zien.

Toby Alderweireld en Maarten Stekelenburg meldden zich in de loop van de ochtend ook buiten. Het duo is op de weg terug na blessureleed en trainde onder leiding van fysio Frank van Deursen. De rest van de selectie – waaronder de jarige Vurnon Anita (hij viert zijn 22e verjaardag) – bleef binnen. Ook André Ooijer verrichtte zijn dagelijkse portie voetbalarbeid, daags na de wedstrijd heet dat een uitlooptraining, buiten het zicht van de camera’s. De centrale verdediger had sinds lange tijd weer een basisplek. Ooijer en zijn collega-verdediger Oleguer vervingen tegen Heracles Almelo de geschorste Vertonghen en geblesseerde Alderweireld. Daags na zijn rentree in Ajax 1, ditmaal zelfs als aanvoerder, blikte Ooijer tevreden terug.

André Ooijer staat klaar voor het interview met Ajax TV. André Ooijer staat klaar voor het interview met Ajax TV.

Ooijer kan tevreden zijn over zijn eigen solide spel. De Amsterdammer koos er voor de camera toch vooral voor om de selectie een compliment te maken. Het is roerig rondom de club en natuurlijk krijgen ook de selectiespelers daar iets van mee. In het uiteindelijke resultaat viel daar niets van terug te zien. ,,De ploeg verdient daarom na gisteren een groot compliment’’, vertelt Ooijer, voor de camera van Ajax TV. ,,Het is zaak om als groep de rust te bewaren.'' De routinier heeft zijn uitlooptraining zojuist voltooid en is op weg naar de massage. De cijfers waarmee de Almeloërs uiteindelijk werden geklopt, wekken vertrouwen. De 3-0 is in elk geval voldoende om de randzaken van de voorbije week even op een zijspoor te zetten.

En met de zege blijft Ajax bovendien in de race om de landstitel. ,,We maken nog kans op de dubbel’’, laat Ooijer het optimistisch klinken. ,,De bekerfinale is in elk geval een wedstrijd op zichzelf. Ik kijk erg uit naar de finale.’’ In zijn lange en fraaie carrière zag de Ajacied al vele medespelers debuteren. Over het allereerste optreden van Nicolai Boilesen is Ooijer opvallend goed te spreken. ,,Als je zo je debuut maakt, kan je een heel goede speler worden’’, deelt de ‘oude meester’ een fraai compliment uit. ,,Hij speelde goed, was goed aanwezig en stond er gewoon. Alleen jammer dat zijn kopbal geen doelpunt opleverde.’’

Bekijk op Ajax TV het complete interview met André Ooijer plus beelden van de training

Tekst en foto's: Ajax.nl

Aras Özbiliz kapt en draait er tijdens de training lustig op los. Aras Özbiliz kapt en draait er tijdens de training lustig op los.
Jan Vertonghen draagt de kleuren van 'zijn' België altijd met zich mee, zelfs op zijn hielen. Jan Vertonghen draagt de kleuren van 'zijn' België altijd met zich mee, zelfs op zijn hielen.
Naast het kappen en draaien schaafden de Ajacieden ook aan hun koptechniek. Naast het kappen en draaien schaafden de Ajacieden ook aan hun koptechniek.
Maarten Stekelenburg (links) en Toby Alderweireld revalideerden in de buitenlucht. Maarten Stekelenburg (links) en Toby Alderweireld revalideerden in de buitenlucht.