Menu
Groep weer compleet in Oostenrijk

Groep weer compleet in Oostenrijk

De spelersgroep van Ajax is weer compleet in Oostenrijk. Woensdagochtend verscheen Sven Nieuwpoort voor het eerst op het trainingsveld. De 20-jarige verdediger vervangt Toby Alderweireld, die het trainingskamp wegens privé-omstandigheden heeft verlaten. Hoogtepunt van de dag was een schitterend doelpunt van Dejan Meleg.

Afgelopen zaterdag in Putten maakte Dejan Meleg al naam door tijdens zijn officieuze debuut een corner in één keer in het doel te draaien. Woensdagochtend deed de Serviër opnieuw van zich spreken. Tijdens het grote partijspel eindigde een verwoestend schot via de onderkant van de lat in het doel. Meleg mikte de bal richting de korte kruising waarna de bal tot tweemaal toe tegen de onderkant van de lat stuiterde. Uiteindelijk eindigde hij in het dak van het doel.

Eerder op de ochtend werden er de nodige handen geschud. Onder anderen Lasse Schöne en Nicolai Boilesen namen de tijd om Nieuwpoort wegwijs te maken op het trainingsveld van SSV Neustift. Na het wegvallen van Alderweireld staat de teller nu weer op 23 spelers en drie keepers. De jongeling die vorig seizoen nog op huurbasis voor Almere City uitkwam, kon gelijk aan de bak. Na afloop van de reguliere oefensessie kreeg hij samen met Niklas Moisander, Stefano Denswil en Joël Veltman nog wat extra oefeningen door Jaap Stam voorgeschoteld.

Bij terugkomst in het hotel stond een lekkere verrassing te wachten. Speciaal ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Sjaak Swart hadden de staf en spelers een verjaardagstaart laten maken. Zo werd er ook in Oostenrijk even stilgestaan bij deze bijzondere mijlpaal voor Mister Ajax.

Ajax Media volgt Ajax tijdens het trainingskamp in Oostenrijk op de voet. Via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter en Facebook houden we je iedere dag op de hoogte van de gebeurtenissen voor en achter de schermen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Sven Nieuwpoort wordt welkom geheten door Nicolai Boilesen. Sven Nieuwpoort wordt welkom geheten door Nicolai Boilesen.
Siem de Jong, Lasse Schöne en Jasper Cillessen in actie tijdens de training. Siem de Jong, Lasse Schöne en Jasper Cillessen in actie tijdens de training.
De groep bestaat weer uit 23 spelers en 3 keepers. De groep bestaat weer uit 23 spelers en 3 keepers.
Na afloop stond er een overheerlijke taart te wachten ter ere van de 75ste verjaardag van Sjaak Swart. Na afloop stond er een overheerlijke taart te wachten ter ere van de 75ste verjaardag van Sjaak Swart.