Menu
'Groningen bezig aan goede opmars'

'Groningen bezig aan goede opmars'

Een dag na de plaatsing voor de KNVB bekerfinale ten koste van Go Ahead Eagles, richt Ajax het vizier weer op de Eredivisie. Met nog zes competitiewedstrijden te gaan – drie thuis- en drie uitduels – komt het einde van de competitie steeds meer in zicht.

Voor Ajax zijn het spannende tijden. De Amsterdammers staan tweede op de ranglijst met vier punten minder dan koploper FC Twente en hebben een punt voorsprong op nummer drie PSV. ,,We moeten alles winnen en hopen dat FC Twente punten verliest’’, spreekt Demy de Zeeuw duidelijke taal. ,,Eigenlijk hebben we het niet helemaal in eigen hand.’’

De Zeeuw, die donderdagavond de openingstreffer maakte tegen Go Ahead Eagles, volgt de verrichtingen in Enschede op de voet. ,,Natuurlijk, de concurrentie in de gaten houden is belangrijk. Twente heeft een moeilijk programma voor de boeg.’’

Ajax staat zondag in de Amsterdam ArenA tegenover FC Groningen. De Noorderlingen speelden dit seizoen twee keer eerder tegen Ajax: een competitiewedstrijd in het begin van het seizoen en een vriendschappelijk duel tijdens het trainingskamp in Portugal. In tegenstelling tot de gemakkelijke zege (0-2) in het uitduel, sleepte Ajax in het Portugese Albufeira er 'slechts' een gelijkspel uit (1-1).

Het team van de vertrekkende trainer Ron Jans heeft sinds de winterstop een enorme boost gekregen in vergelijking met de matige eerste seizoenshelft. Van de laatste acht competitieduels verloor Groningen er slechts twee (Feyenoord-thuis 2-3 en Heracles Almelo-uit 4-3). Ook De Zeeuw is zich bewust van de ontwikkelingen in het noorden. ,,Het zal een moeilijk duel worden voor ons. Groningen is namelijk bezig aan een goede opmars.’’

De Zeeuw maakte tijdens de eerste competitiewedstrijd dit seizoen zijn debuut voor Ajax tegen FC Groningen. In het Euroborg Stadion droeg de speler voor het eerst het Ajax-shirt. Hij speelde alsof hij al jaren bij Ajax voetbalde en had een grote rol in de 2-0 zege op ‘de Trots van het Noorden’. De kranten schreven destijds vol lof over uitblinker De Zeeuw. Al gauw groeide hij uit tot een van de belangrijke schakels in het team. Maanden later is hij niet meer weg te denken uit het Ajax-elftal.

De middenvelder kijkt met voldoening terug op de laatste maanden. ,,Ik kijk heel goed terug op de afgelopen tijd. We mogen trots zijn dat het team er staat. Als je het vergelijkt met vorig jaar zijn we zeker vooruit gegaan. Het kampioenschap zou het helemaal afmaken.’’

De wedstrijd Ajax - FC Groningen begint zondag om 14.30 uur in de Amsterdam ArenA. Voor dit duel zijn nog beperkt zicht kaarten beschikbaar.

Foto's: Ajaximages.com/Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Koop je kaarten voor Ajax - FC Groningen online


Rasmus Lindgren trainde vrijdag voor een deel met de groep mee. Rasmus Lindgren trainde vrijdag voor een deel met de groep mee.

Kersverse vader Kenneth Vermeer verscheen ook op de training. Kersverse vader Kenneth Vermeer verscheen ook op de training.

Assistent-trainer Michael Lindeman kijkt naar Kennedy en George Ogararu. Assistent-trainer Michael Lindeman kijkt naar Kennedy en George Ogararu.