Menu
Groningen maakt indruk op De Boer

Groningen maakt indruk op De Boer

Na het verwerken van de zware loting in de UEFA Champions League moet Ajax het vizier weer richten op de nationale competitie. Na de nederlaag tegen PSV wil Ajax uiteraard bij FC Groningen weer een positief resultaat boeken.

Maar dat wordt geen eenvoudig worden, verwacht trainer Frank de Boer. Direct na de persconferentie over de Europese tegenstanders Barcelona, PSG en Apoel Nicosia moest de Ajacied overschakelen naar FC Groningen. ,,FC Groningen maakt op mij een goede indruk. Erwin van de Looi heeft daar iets moois neergezet. Vorig seizoen wonnen ze de play-offs met goed voetbal en ook dit jaar begonnen ze goed. Tot die zeperd tegen ADO Den Haag. Maar ik heb gehoord dat dat zwaar onverdiend was."

De trainer verwacht dat hij zondag weer kan beschikken over Nicolai Boilesen. De Deense linksback viel tegen PSV nog uit met liesklachten. ,,Hoewel hij nog apart traint, denk ik dat hij snel aansluit bij de groep en ik reken erop dat hij mee kan doen."

Voor Kenny Tete komt het duel te vroeg en Viktor Fischer is al langere tijd uit de roulatie. Mitchell Dijks is zo goed als fit. Voordat De Boer zijn selectie had doorgenomen, had de trainer nog nieuws over Kolbeinn Sigthórsson: ,,Kolbeinn blijft bij Ajax", verkondigde de trainer. ,,Hij is op dit moment de beste spits voor ons, speelt de laatste weken zoals wij willen dat een Ajax-spits speelt. Als hij zo blijft spelen komen die doelpunten vanzelf wel."

Voor de IJslander is dat vertrouwen belangrijk. En wie weet, bekroont hij zijn vorm zondag wel met de doelpunten die voor een spits zo belangrijk zijn.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees