Menu

Groningen-Ajax afgelast

De competitiewedstrijd Groningen-Ajax die voor zondagmiddag 14.30 uur op het programma stond is afgelast. Het veld in Groningen is bedekt met een dikke laag sneeuw, waarvan wordt verwacht dat die morgen niet verdwenen zal zijn. Ook bij dooi verwacht men problemen met het veld. Daarom is zaterdagmiddag al besloten de wedstrijd af te gelasten.

Ajax trainde zaterdagochtend in Amsterdam op een met sneeuw bedekt trainingsveld en met een oranje bal om zich zo goed mogelijk te prepareren op de omstandigheden. De speciale training was achteraf niet nodig. Foto Louis van de Vuurst

Sneeuwpret voor de Ajacieden. Petri Pasanen in duel met Shota 'Snowtime' Arveladze. Op de achtergrond verlangt Christopher Kanu naar de warme voetbalvelden in Nigeria.

Wanneer de wedstrijd nu wordt gespeeld, is nog niet bekend. Er zijn twee vrije weekeinden ingeroosterd en in een van de twee zal het duel worden vastgesteld.

De afgelasting heeft, lezen wij op de website van Groningen, overigens geen consequenties voor FC Groningen. De club valt niet onder de 'bespeelbaarheidsregels' die de KNVB vorig jaar het betaalde voetbal oplegde.

Deze regel verplicht alle clubs zorg te dragen voor een bespeelbaar veld. Bij het 'niet nakomen' van de verplichting, kan door de KNVB een boete worden opgelegd. Omdat de FC bezig is met de bouw van een nieuw stadion, is ontheffing verleend.