Menu

Groningen-Ajax, garantie voor veel goals?

Vorig seizoen scoorde Ajax in totaal 12 keer tegen Groningen en kreeg de ploeg vier doelpunten tegen. Zal deze editie in het Oosterparkstadion wederom bol staan van de goals?

Vorig seizoen troffen Groningen en Ajax elkaar drie keer, twee keer in de competitie en een maal in de kwartfinale van de Amstel Cup. De eerste keer was eind september in het Oosterpark. Toen won Ajax nog, hoewel enigszins geflatteerd met 1-4, van de Noorderlingen. De tweede keer was in Amsterdam. Twee goals van Mido en twee doelpunten van Nikos Machlas waren broodnodig om de winst binnen te halen, want Groningen scoorde zelf drie keer.

Ook in de Amstel Cup kwam Ajax goed weg, al zou je gezien de 4-0 overwinning niet direct zeggen dat de Amsterdammers het moeilijk hadden. Toch was het de groenwitte formatie die in de beginfase de nodige kansen kreeg, maar deze stuk voor stuk niet benutte.

Aanvallend zit het dus, gezien de statistieken van vorig jaar, wel goed tegen de Groningers, maar dat de ploeg van Dwight Lodeweges verdedigend veel heeft bijgeleerd, bleek tijdens de start van dit seizoen. Vitesse kwam met een kleine 1-2 zege weg uit het Groningse Oosterpark en PSV pakte met heel veel moeite in Eindhoven toch de drie punten via de kleinst mogelijke overwinning (1-0).

De Groningers leden deze week een gevoelig verlies. De Franse aankoop Pedro Kamata had zo veel last van heimwee dat hij terugkeerde naar Auxerre. Misschien dat we hem nog in Nederland zien als PSV voor de Champions League tegen Auxerre speelt. Met het vertrek van Robben naar PSV en nu dus het verlies van Kamata, is de linkerkant van Groningen enigszins een probleemgebiedje geworden. Maar ongetwijfeld lost Lodeweges dat voor zondag wel op.


Resultaten laatste 3 ontmoetingen:

97-98 Groningen-Ajax 2-4
00-01 Groningen-Ajax 3-3
01-02 Groningen-Ajax 1-4