Menu

Gronkjaer en Chivu Ajacieden van het jaar

Het was een druk programma rond Ajax - MVV. Niet alleen namen wij afscheid van Bobby en stond er in de competitie nog veel op het spel, ook werden de beste Ajacieden van het jaar bekend gemaakt.

Jesper Gronkjaer werd zondag gekozen tot beste speler van het jaar. De Deen bleef daarmee zijn landgenoot Brian Laudrup voor, die van supporters precies vijftig stemmen minder kreeg. Door een foutje in de regie kreeg Gronkjaer niet de Rinus Michels Bokaal, maar de Marco van Basten trofee uitgereikt, bestemd voor het talent van het jaar. Foto's Gerard van Hees

Cristian Chivu houdt trots de trofee boven zijn hoofd, de verkeerde weliswaar, maar dat maakt de benoeming van de technische staf er niet minder om. De talent van het jaar onderstreepte in het duel tegen MVV zijn uitverkiezing. De Roemeen scoorde zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst waarmee hij het feestje voor Bob glans gaf.

Tijdens de rust van Ajax - MVV maakten de kampioenen van de Toekomst een ereronde. Dit seizoen waren drie jeugdelftallen de beste in hun klasse; de D2, D1 en A2. Het koningselftal slaagde er dit seizoen niet in de beste te zijn.

Ook voor Miss Ajax was het haar laatste optreden. Saskia van de Brink wordt aan het eind van het seizoen afgelost. De nieuwe miss zal worden gekozen tijdens het Kick Off Festival.