Menu

Groot feest in België

Onze mascotte Lucky ging onlangs op reis naar België. Daar werd namelijk een Ajax-feest gegeven en onze Lynx was ook uitgenodigd. Samen met de drie Belgische Ajacieden, de voorzitter en de teammanager van Ajax was hij te gast in het dorpje Brasschaat.

Ajax heeft niet alleen veel fans in Nederland, maar ook over de grens bij onze zuiderburen. En nu er drie Belgen in het eerste staan, is de belangstelling natuurlijk alleen maar toegenomen.
Elf Belgische leden van de Kids Club mochten meedoen met een competitiespel. Zo moesten zij strafschoppen nemen op een klein doel en een bal zo vaak mogelijk hooghouden. De winnaar van het spel mag meedoen met de Ajax Fun Games tijdens een thuiswedstrijd van Ajax.

Na dit spel was het tijd voor hét moment waarop iedereen had gewacht: de aankondiging van Ajacieden Jelle van Damme, Tom Soetaers en Wesley Sonck.
Alledrie vertelden ze iets over hun periode bij Ajax. Van Damme over zijn voorlopige hoogtepunt (uit tegen AC Milan kwartfinale Champions League), Soetaers over het verschil tussen Anderlecht en Ajax ('Ajax is ècht Europese top') en Sonck legde nog eens uit dat het niet zo makkelijk is om zomaar in het Ajax-systeem te stappen.

Ook voorzitter John Jaakke werd even aan de tand gevoeld door gelegenheidspresentator David Endt. Hij reageerde nog even op het afscheid van Cristian Chivu: "Als de mogelijkheid zich voordoet krijgt hij natuurlijk een knallend afscheid, want dat heeft hij absoluut verdiend."

Na een korte onderbreking mocht het publiek vragen stellen aan de Ajacieden. Dat bleken er nogal wat te zijn. Zo mocht Soetaers zijn mening geven over vrouwenvoetbal. "Ik heb onlangs op Eurosport naar het WK gekeken en ik vond dat daar op een hoog niveau werd gevoetbald."
De kleine Alessio vroeg aan Sonck hoeveel doelpunten hij tot op heden heeft gescoord. "Acht", antwoorde de aanvaller. "Vind je dat veel?" Waarop het ventje zei: "nee, ik heb er al 28 gemaakt." Terwijl de zaal lacht en applaudiseert zei Sonck: "zo, nu sta ik hier wel met rooie kaakjes!"
Aan Jelle van Damme werd nog gevraagd hoe het eigenlijk zit met de Hollandse meiskes. Daarop verscheen er een kleur op Van Damme's wangen...

Na de vragensessie gingen de spelers, de voorzitter en Lucky het publiek in. Iedereen kreeg de gelegenheid om een handtekening te vragen of op de foto te gaan met de eregasten van het feest. Zelfs op armen en voorhoofden werden krabbels gezet!

Daarna was het tijd voor het slotoptreden van de populaire Belgische zangeres Jessy. Zij verzorgde samen met de Ajax-spelers een geweldige dansact. Vooral Jelle van Damme had het naar z'n zin op het podium. Hij ging zelfs breakdancen! Lucky stond ook te springen om zijn kunsten te laten zien, maar hij was z'n dansschoenen vergeten, dus dat ging niet door!

Moe maar voldaan vertrok Lucky uiteindelijk weer naar Nederland en beloofde de Belgische kids om snel weer terug te komen.

Meer foto's vind je op de website van afdeling België>>

Foto's: (C) Ron Richel