Menu
Groot, groter, GROOTST!

Groot, groter, GROOTST!

De vaan

De afgelopen weken is het sfeerteam druk in de weer geweest om voorafgaand aan het duel tegen PSV weer een mooie actie neer te zetten. Vanuit het sfeerteam zelf was gekozen om een reusachtige Ajax vaan te maken, gecombineerd met een passende tekst. De tekst werd gevonden in het eigen clublied, “D’ Ajax vaan steeds hoger dragen zij ons allerschoonste werk” en flankeerde de vaan aan de Noordzijde van het stadion. Vlak voor opkomst van de spelers werd de vaan uitgevouwen en kregen de aanwezigen supporters het hoogste spandoek van Nederland te zien.

Choreografie

Naast deze actie kwam vanuit de club het verzoek om een choreografie op te zetten in het teken van de campagne “Ik ben Ajacied”. Al snel was duidelijk dat we de choreo van vorig jaar hiermee zouden gaan overtreffen omdat we nu ook de hoofdtribune mee zouden laten doen.

Uren werk

Nadat het maken van de megavaan al honderden manuren van de diverse vrijwilligers had gevergd kwamen hier afgelopen zaterdag nog ruim 400 uur bij toen in het stadion de laatste voorbereidingen voor de vaan werden getroffen en elke stoel in het stadion werd voorzien van een choreovel.

Mede door het enthousiaste commentaar van gastspeaker Wim Bohnen en natuurlijk de medewerking van alle supporters in het stadion zag het er allemaal fantastisch uit en zijn we op tifogebied verreweg de grootste in Nederland. Voor de vrijwilligers een beloning in de vorm van een geweldig plaatje waarin zij zoveel tijd hebben gestopt.


Doekje voor Patje

Op Zuid hing een spandoek voor de geblesseerde Patrick Kluivert om hem nogmaals te bedanken en te herinneren aan zijn moment 11 jaar geleden.


Volgende week weer knallen

Aanstaande zondag komt FC Twente op bezoek in de Amsterdam ArenA. Op tifogebied een stuk aantrekkelijker dan de Eindhovense aanhang. Ook dan zal het sfeerteam weer het nodige uit de kast halen en visueel aanwezig zijn.

foto's: Oscar en De Brouwer