Menu
Groot voetbalfeest in Almere

Groot voetbalfeest in Almere

Het was woensdagmiddag een drukte belang op en rond het Cruyff Court Seedorf aan de Amsterdamweg in Almere. Een groot deel van de Ajax-selectie was samen met trainer Frank de Boer en directeur marketing Edwin van der Sar naar de clinic van Ajax StreetWise gekomen. En dat leverde een groot voetbalfeest op.

Ruim 700 kinderen waren woensdagmiddag aanwezig bij de laatste clinic van het seizoen. Met z’n allen streden ze om een plaats in het stadsteam van Almere dat op 15 mei mag deelnemen aan de finale op sportcomplex de Toekomst.

Na Haarlem en Hoofddorp vormt Almere momenteel het middelpunt van het scholenproject Ajax StreetWise. De leerlingen van basisschool Aurora en Digitalis hebben al lessen gevolgd uit het speciale lespakket van Ajax StreetWise. Basisschool De Droomspiegel is volgende week aan de beurt.

Siem de Jong overhandigt het Ajax Spreekbeurtpakket aan Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere). Siem de Jong overhandigt het Ajax Spreekbeurtpakket aan Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere).

Het startsein van de clinic werd gegeven door de Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma. Met Frank de Boer, Edwin van der Sar plus een groot deel van de Ajax-selectie bevond ze zich uiteraard in goed gezelschap op het Cruyff Court Seedorf. Onder de bezielende leiding van onder anderen Siem de Jong, Niklas Moisander, Kenneth Vermeer en Mitchell Dijks kregen de leerlingen een masterclass van hun helden. Want van wie kun je immers beter voetballes krijgen dan van de Ajax-spelers zelf?

Naast voetbal was er ook aandacht voor de lancering van het speciale spreekbeurtpakket van Ajax. Ajax-aanvoerder Siem de Jong overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Jorritsma. Wil jij ook zo’n spreekbeurtpakket? Check dan alle info via onderstaande link.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Aanvraagformulier Ajax Spreekbeurtpakket

De spelersbus kreeg een warm onthaal in Almere. De spelersbus kreeg een warm onthaal in Almere.
Frank de Boer stapte als eerste uit de bus. Frank de Boer stapte als eerste uit de bus.
Er waren ruim 700 kinderen naar het Cruyff Court in Almere gekomen. Er waren ruim 700 kinderen naar het Cruyff Court in Almere gekomen.
Een groot deel van de Ajax-selectie was aanwezig bij de clinic. Een groot deel van de Ajax-selectie was aanwezig bij de clinic.
Ambassadeur Heini Otto praatte de middag aan elkaar. Ambassadeur Heini Otto praatte de middag aan elkaar.
Uiteraard liet Heini Otto ook de spelers aan het woord. Hier spreekt Niklas Moisander de kinderen in Almere toe. Uiteraard liet Heini Otto ook de spelers aan het woord. Hier spreekt Niklas Moisander de kinderen in Almere toe.
Even later nam Niklas Moisander uitgebreid de tijd voor handtekeningen. Even later nam Niklas Moisander uitgebreid de tijd voor handtekeningen.
Tijd voor actie op het voetbalveld! Tijd voor actie op het voetbalveld!
Het was bijzonder druk in Almere. Het was bijzonder druk in Almere.
Ajax-doelman Kenneth Vermeer poseert met burgemeester Jorritsma. Ajax-doelman Kenneth Vermeer poseert met burgemeester Jorritsma.
Danny Hoesen en Stefano Denswil geven voetballes. Danny Hoesen en Stefano Denswil geven voetballes.
Het gebied rond de Amsterdamweg was geheel aangekleed met uitingen van Ajax StreetWise. Het gebied rond de Amsterdamweg was geheel aangekleed met uitingen van Ajax StreetWise.
Kenneth Vermeer had het druk met handtekeningen uitdelen. Kenneth Vermeer had het druk met handtekeningen uitdelen.
Ajax' directeur marketing Edwin van der Sar was ook aanwezig in Almere. Ajax' directeur marketing Edwin van der Sar was ook aanwezig in Almere.
Mitchell Dijks bezorgde de kinderen een onvergetelijke middag. Mitchell Dijks bezorgde de kinderen een onvergetelijke middag.
De handtekening van Frank de Boer was bijzonder gewild. De handtekening van Frank de Boer was bijzonder gewild.
Tijd voor de teamfoto, samen met een aantal Ajacieden. Tijd voor de teamfoto, samen met een aantal Ajacieden.
Ook Lucas Andersen nam alle tijd voor het zetten van handtekeningen. Ook Lucas Andersen nam alle tijd voor het zetten van handtekeningen.
Deze jongen is blij met de krabbel van Stefano Denswil. Deze jongen is blij met de krabbel van Stefano Denswil.
Een leerzame voetbalmiddag in Almere. Een leerzame voetbalmiddag in Almere.
Mascotte Lucky was uiteraard ook van de partij. Mascotte Lucky was uiteraard ook van de partij.
Frank de Boer en burgemeester Jorritsma zagen dat het goed was. Frank de Boer en burgemeester Jorritsma zagen dat het goed was.