Menu
Groot voetbalfeest op de Toekomst

Groot voetbalfeest op de Toekomst

Sportcomplex de Toekomst was woensdagmiddag even het domein van tientallen schoolvoetbalteams. In totaal streden 62 teams tijdens het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi Zuidoost om de fel begeerde cup. Ongeveer 600 leerlingen van 20 basisscholen streden in verschillende categorieën voor de eer van de school. Basisschool As Soeffah ging er met de hoofdprijs vandoor.

Via de voorrondes die onder andere op het Bijlmersportpark werden georganiseerd, konden de teams zich kwalificeren voor de grote finale. Deze finale speelde zich af bij Ajax op de Toekomst. De finale werd gespeeld tussen De Morgenster 5 en As Soeffah. Deze bloedstollende wedstrijd werd met twee doelpunten verschil gewonnen door As Soeffah. De cup krijgt een mooie plaats in de prijzenkast van de school.

Ook Basisschool De Blauwe Lijn viel in de prijzen. Zij gingen naar huis met de Fair Play Prijs. Ajax StreetWise heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen bij deze school. De Blauwe Lijn volgde immers vorig seizoen het door Aegon ondersteunde project van de Ajax Foundation.

De prijzen werden uitgereikt namens het stadsdeel Zuidoost door Emile Jaensch en door Heini Otto namens de Ajax Foundation.