Menu
Groothuizen wil kans grijpen

Groothuizen wil kans grijpen

Dag twee van het trainingskamp is begonnen. Nadat maandag jongelingen Abdelhak Nouri en Donny van de Beek werden uitgelicht vanwege hun contractverlenging, hebben we dinsdagochtend oog voor de derde echte A-junior in de selectie: doelman Indy Groothuizen.

Groothuizen is een nieuw gezicht bij Ajax 1. De doelman van Ajax A1 hoorde op 27 december dat hij mee mocht naar Qatar. ,,Daarvoor wist ik dat het tot de mogelijkheden behoorde, maar de dag na Kerst kreeg ik het bericht van teammanager Tjerk Smeets dat ik bij de selectie zat.” Natuurlijk als beloning voor zijn sterke optreden de laatste maanden, maar ook dankzij een beetje geluk. Omdat Peter Leeuwenburgh, Xavier Mous en Norbert Alblas niet fit zijn, zit Ajax momenteel niet ruim in de doelmannen. ,,Het is verschrikkelijk voor die jongens dat ze geblesseerd zijn. Maar natuurlijk is het voor mij ook een kans om me te bewijzen op een niveau hoger.”

Voor Indy Groothuizen is dit zijn eerste trainingskamp met Ajax 1. Voor Indy Groothuizen is dit zijn eerste trainingskamp met Ajax 1.

Het verschil met de A1 is duidelijk, zegt Groothuizen. ,,De faciliteiten zijn hier nog beter dan we al bij de A1 gewend zijn. Dit is echt top. Maar het belangrijkste verschil met de jeugd is dat de spelers hier veel meer zelf verantwoordelijkheid nemen. Bij de A-junioren moeten we meer worden aangestuurd. Hier pakt iedereen het zelf op, ondanks dat de selectie van het eerste qua leeftijd ook nog jong is.”

Het doel voor de komende dagen is duidelijk voor Groothuizen. ,,Mijn week is geslaagd als ik veel ervaring heb opgedaan. Ik werk hier met twee heel goede, ervaren keepers. Jasper Cillessen heeft een WK gekeept, Diederik Boer heeft heel veel ervaring in de Eredivisie. Het wordt aanpoten en goed kijken naar hoe zij dingen doen. En dat moet ik allemaal meenemen naar Nederland, naar de tweede helft van het seizoen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees