Menu
Groots vaarwel Luuk Riesenbeck

Groots vaarwel Luuk Riesenbeck

Vrijdagmiddag werd in de Amsterdam ArenA een afscheidsdienst gehouden voor Luuk Riesenbeck. De man die ruim 18 jaar dé schakel was tussen (toenmalig) hoofdsponsor ABN AMRO en Ajax, overleed afgelopen week op 59-jarige leeftijd. Ook was Riesenbeck Ajax-lid en prominent lid van de ABA, de Ajax Business Associates. Ajax' financieel directeur Jeroen Slop richtte zich vrijdagmiddag tot de ruim 300 bezoekers van de eredienst. Hieronder een verkorte weergave van zijn speech.

Beste Luuk, Lieve Luitje

Namens Ajax mag ik je hier in het stadion van de door jouw zo geliefde club toespreken, maar ik vind dat we hier veel te vroeg staan. Want 59 jaar is geen leeftijd om al bij ons weg te gaan.

Luuk, Ajax was je leven. Alles had je voor de club over en er liep roodwit bloed door je aderen. Alle jaren waarin de bank betrokken was bij Ajax heb je een hoofdrol in die relatie gespeeld. Je kon genieten van de mooie uitreizen die we over de hele wereld hebben gemaakt. Israël, China, Vietnam, Japan en Brazilië om er maar een paar te noemen. Je beste vrienden zaten bij Ajax: Richard, Aron en Stanley, maar ook Daan, Frans en Arie.

Ajax is je heel dankbaar.

Met jou werden dingen mogelijk gemaakt: jeugdtoernooien gesponsord, feesten georganiseerd en dankzij jouw maatschappelijke betrokkenheid werden VU kinderstad gerealiseerd en de vereniging Only Friends gesponsord. Altijd voerde jij de bank aan.

Je was voor ons het gezicht van de bank, je wás de bank. Natuurlijk kon je het niet altijd even goed met iedereen vinden, Maar ook dat paste bij je. Mensen kregen niet zomaar jouw vertrouwen,
Daar moest wel wat voor gedaan worden. Een Ajacied zijn, goed kunnen stappen en gewoon gezellig zijn en niet zeuren.

Hoogtepunten met jou waren het winnen van de UEFA Cup, de Champions League en uiteindelijk ook nog de Wereldbeker. Wat was je trots op je cluppie en wat wilde je graag bij dat cluppie horen.

Tijdens jouw actieve periode als vertegenwoordiger van de bank konden we je geen lid maken, maar bij het afscheid van de bank was daar plotseling tóch dat moment. Op een prachtig etentje in het Amstel Hotel schoot je vol bij het mooiste cadeau dat Ajax je kon geven. Luuk Riesenbeck werd lid van Ajax.

Een andere mooie herinnering is het met drinkgelag omfloerste bezoek aan Stuttgart dat we met Ajax brachten om de afscheidswedstrijd van Frank Verlaat te kunnen spelen.

Frankie sagt Ade, Frank zegt vaarwel, vaarwel tegen het betaald voetbal. Vandaag zeggen we vaarwel tegen jou Lucky Luuk.

Wij zullen je missen en we weten dat je ons mist.

Ajax zegt Ade Luuk,
Vaarwel

Tekst en foto's: Ajax.nl

Luuk Riesenbeck lag vrijdagmiddag opgebaard in de ArenA. Luuk Riesenbeck lag vrijdagmiddag opgebaard in de ArenA.
Ruim 300 belangstellenden waren naar de ArenA gekomen voor een laatste eerbetoon. Ruim 300 belangstellenden waren naar de ArenA gekomen voor een laatste eerbetoon.
Luuk Riesenbeck in 2008 in de skybox van ABN AMRO. Luuk Riesenbeck in 2008 in de skybox van ABN AMRO.