Menu
Grootse uitdaging Aslan en Jong Ajax

Grootse uitdaging Aslan en Jong Ajax

Jong Ajax wacht dinsdag een mooie voetbalavond. In de tweede bekerronde treft de kampioen van de Beloftencompetitie 2008-2009 de kampioen van de Eredivisie 2008-2009, AZ. ,,We krijgen meteen een topwedstrijd”, was de eerste reactie van Jong Ajacied Deniz Aslan na de loting.

,,Dat we meteen een topwedstrijd spelen is natuurlijk mooi, maar liever had ik eerst een hoofdklasser gehad waardoor de volgende ronde misschien beter haalbaar was”, aldus de rechtsback van Jong Ajax. De Zaandammer kijkt echter wel uit naar de ontmoeting met de landskampioen. ,,Het is van al mijn wedstrijden de belangrijkste wat betreft belangstelling. Het is de wedstrijd met het meeste publiek waarvoor ik ooit heb gespeeld en het duel komt live op televisie. Dat is natuurlijk een mooie ervaring. We moeten van die wedstrijd leren en we moeten genieten. Tot nu heb ik geen spanning, maar ik weet niet hoe dat in het stadion zal zijn. Er zullen daar minimaal tienduizend mensen zijn en het is een mooi stadion natuurlijk.”

Aslan duelleert op de Toekomst met een speler van Jong NEC. Aslan duelleert op de Toekomst met een speler van Jong NEC.

Elke dag kwam AZ de laatste weken wel ter sprake in de kleedkamer. ,,Zeker als AZ had gespeeld, dan hadden we het er wel over. Ze verloren twee keer (dit weekeinde voor een derde keer van NEC, red.) achter elkaar. Dus zeiden we ‘misschien zitten ze nu in een dipje’ en hebben we kans. Maar AZ heeft een heel goed team, de spelers zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben veel individuele klasse. Tegen ADO hebben we kunnen zien dat er kansen zijn, want in het voetbal gaat het om momenten. Ik volg AZ op Eredivisie Live. Dat lijkt me logisch, want je wilt toch zo goed mogelijk voorbereid zijn op je tegenstanders. Maar we moeten eerst maar eens zien met wie we het gaan doen. Ik ga nergens van uit.”

Aslan doelt op de wedstrijdselectie voor de bekerkraker. Martin Jol gaf afgelopen vrijdag al aan dat er elke wedstrijd zo’n vijf tot zes selectiespelers aan Jong Ajax worden toegevoegd en dat het in de bekerwedstrijd tegen AZ niet anders zal zijn. ,,Ik denk dat er heel veel spelers van het eerste zullen meedoen”, schat de Noord-Hollander in. ,,Voor de trainers is dat wel lastig, maar zij kunnen ons goed duidelijk maken hoe ze willen dat er wordt gespeeld.”

Welke verwachtingen heeft de Jong Ajacied zelf voor de wedstrijd? ,,Ik denk dat AZ ons in de eerste tien minuten wil afbluffen. Even laten zien dat zij de kampioen zijn en dat er voor ons helemaal niets te halen valt. Wij zijn daar niet bang voor, wij moeten ons niet laten intimideren. Wij zijn de underdog, hebben niets te verliezen. Dat is misschien wel lekker, dan houdt niemand rekening met ons. De druk ligt volledig bij AZ, als zij met 2-1 winnen, hebben ze het ook niet goed gedaan. Zij moeten bang voor ons zijn. Wij zullen honderd procent scherp zijn. Ik denk niet dat wij een muur gaan optrekken voor ons doel. Wel bij 0-0 in de negentigste minuut, want het gaat tenslotte om het resultaat. Ik speel liever slecht en win, dan dat we heel goed spelen en verliezen.”