Menu
'Grosso, Nedved en Pessotto waren onder de indruk'

'Grosso, Nedved en Pessotto waren onder de indruk'

Aron Winter is sinds dit jaar hoofdcoach van Ajax O19. Het hoogste jeugdelftal plaatste zich dinsdag ten koste van Juventus O19 voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De voormalig recordinternational deelt maandelijks zijn ervaringen op Ajax.nl.

Het geeft een lekker gevoel dat we tegen Juventus een prachtig resultaat hebben neergezet. Voor rust hadden we weinig grip op de wedstrijd en was Juventus de betere ploeg, maar na de thee begonnen we ijzersterk te voetballen. We hebben persoonlijkheid getoond in de duels, met als resultaat een plek in de achtste finales.

'We hebben een grote test doorstaan tegen een ploeg met enorm veel kwaliteit'

Juventus O19 is een hele goede ploeg. We hebben een grote test doorstaan tegen een team met enorm veel kwaliteit, dat is een knappe prestatie. Met Moise Kean hebben ze voorin een supertalent, die zijn debuut al heeft gemaakt in de hoofdmacht, een beetje vergelijkbaar met onze Justin Kluivert. Het zijn beide grote aanvallende talenten.

�� �� | Een prachtige Europese avond voor #AjaxO19! Bekijk hier de highlights van #ajajuv �� https://t.co/dlglfqqNOw #UYL pic.twitter.com/5eufodB64C

— AFC Ajax (@AFCAjax) 7 februari 2017


Bijpraten in het Italiaans
Met Juventus-trainer Fabio Grosso, Pavel Nedved en Gianluca Pessotto kwamen er drie goede bekenden van mij naar de Toekomst. Het was leuk om ze weer eens te zien, en in het Italiaans bij te praten. We hadden het over de jeugdploegen, het Italiaanse voetbal en de tijden van vroeger. 

Onze manier van voetballen had indruk gemaakt, zo zeiden ze. Na het eindsignaal zag je bij hun die typische Italiaanse mentaliteit, dat vond ik mooi. Ze balen van de uitschakeling, maar gaan direct weer over tot de orde van de dag. Pavel ken ik heel erg goed, dan hebben we het ook over andere dingen dan alleen voetbal. 

'De Europese overwinning én de theatervoorstelling: het waren twee prachtige avonden.'

Atmosfeer op de Toekomst
De loting voor de achtste finales van de Youth League is vrijdag. Ik hoop op een mooie thuiswedstrijd tegen een buitenlandse ploeg. Dinsdag speelden we op een sfeervolle Toekomst, dat was een grote stimulans voor onze spelers.

We hopen de komende weken een flink aantal spelers te verwelkomen in de selectie. Sebastian Pasquali is fit, maar wacht nog op zijn werkvergunning. Mees de Wit en Martijn Kaars zijn bijna gerevalideerd en sluiten de komende weken aan, terwijl de blessures bij Ché Nunnely en Nevajo Bakboord nog iets meer tijd nodig hebben. 

Youp van 't Hek
Ter ontspanning zat ik gisteren bij de theatervoorstelling van Youp van ’t Hek in Carré. Samen met Frank en Ronald de Boer, Sjaak Swart en nog veel meer andere Ajacieden was ik uitgenodigd. Het was fantastisch, wat hebben wij gelachen daar.

De mooie Europese overwinning van dinsdag én de theatervoorstelling in Carré: Het waren twee prachtige avonden. 

Bedankt Youp voor een geweldige show ��������#youpvanthek #pijnvanhetlachen #carré #fenomeen

Een foto die is geplaatst door Frank de Boer (@frank150570) op