Menu
Grote aandacht voor ochtendtraining

Grote aandacht voor ochtendtraining

Dik honderd Ajax-supporters gebruikten hun vrije maandag in de voorjaarsvakantie om de ochtendtraining bij te wonen. Terwijl het merendeel van de selectie binnen een herstetraining afwerkte, verscheen een vijftal spelers wél buiten.

Grote belangstelling voor de maandagtraining. Grote belangstelling voor de maandagtraining.

Gabri, Jan Vertonghen, Ismaïl Aissati, Daley Blind en Kenneth Vermeer werkten een lichte training af. Na wat rondes om het veld naast de Amsterdam ArenA werd er een rondo gespeeld. Daaraan deden ook de trainers John van 't Schip, Rob Witschge en Carlo l'Ami mee. Het leidde tot enkele hilarische moment als Witschge wéér in het midden moest en ondanks enkele fikse inspanningen er maar niet inslaagde de bal te bemachtigen.
Van de vijf aanwezige spelers maakte alleen Aissati minuten tijdens het duel van afgelopen zondag met FC Volendam. Het was voor de middenvelder zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax. Vermeer zat negentig minuten op de bank, terwijl Blind een dag eerder voor het eerst sinds weken weer een wedstrijd speelde. Met Ajax A1 speelde hij gelijk tegen Feyenoord A1 (1-1). Gabri (hersenschudding) en Vertonghen (voetblessure) moesten het treffen met de Volendammers voorbij laten gaan, maar lijken weer ongehinderd te kunnen trainen.
De spelers deden het rustig aan met een rondo als hoofdonderdeel van de training. De spelers deden het rustig aan met een rondo als hoofdonderdeel van de training.

Dinsdag is de selectie van Marco van Basten vrij. Woensdag om 11.00 uur is de laatste oefensessie voordat Ajax het op donderdag opneemt tegen Fiorentina in het UEFA Cuptoernooi.
Voor de beslissende wedstrijd tussen Ajax en Fiorentina, donderdag 26 februari om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA, zijn nog kaarten te koop. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>