Menu

Grote belangstelling voor training Ajax

Onder grote mediabelangstelling werkte Ajax de laatste training af voor het Champions-Leagueduel tegen Arsenal, woensdagavond in de Arena. Na een kleine anderhalf uur stapten diverse Ajacieden van het veld zo voor de camera's.

Het veld krijgt vanavond rust. Het is gebruikelijk dat de tegenstander van Ajax de avond voor de wedstrijd in het stadion traint. Op een tijdstip dat de omstandigheden enigszins hetzelfde zijn aan die tijdens het belangrijke duel. Maar Arsenal doet niet mee aan die traditie. Wenger laat zijn mannen nog in Londen trainen en komt vervolgens aan het einde van de middag aan in Amsterdam.

De Fransman hoeft kennelijk niet de situatie in de Arena te zien voordat hij er met zijn team naar toe komt. Dat de twee voorgaande keren dat Arsenal in de Arena speelde - tijdens het Tournament 2000 - verloren gingen (2-1 tegen Barcelona en 2-0 tegen Ajax) maakt klaarblijkelijk ook niet uit.

Ajax trainde uiteraard wel in het stadion. Trainer Ronald Koeman had drie spelers van Jong Ajax bij zijn selectie gevoegd. Jussi Kujala, José Valencia en Jamal Akachar moesten de 'reservepartij' completeren. Kujala en Valencia namen respectievelijk de rechtsback - en centrale-verdedigerspositie in. Akachar was de spits van de tegenpartij.

In het eerste team was ruimte ingedeeld voor Yakubu. De Ghanees speelde maandagavond 45 minuten met Jong Ajax tegen Jong PSV. Nu was hij de stand-in voor Tomas Galasek, die voorzichtig rondjes langs het veld liep. De Tsjech kampt met naweëen van de wedstrijd tegen FC Utrecht en is een twijfelgeval voor woensdagavond.

Bij de reserves speelde zowel Rafael van der Vaart als John O'Brien. Eerstgenoemde heeft dit jaar nog helemaal geen wedstrijdritme opgedaan. O'Brien kwam maandagavond een uur in actie. Dat ging naar tevredenheid, maar Jelle van Damme stond in de trainingspartij nog steeds linksback.

Na de grote partij werd als afsluiting een behoorlijk aantal minuten tijd gemaakt voor de dode spelsituaties, corners en vrije trappen. Terwijl de andere spelers zich vermaakten met een rondo, joegen de vaste vrijetrappennemers - Chivu, Sneijder maar ook Zlatan en Koeman - de bal langs of over het muurtje.

Tegen enen was het afgelopen en liepen de mannen van het veld. Maar niet voordat sommigen hun woordje deden voor onder andere BBC News, de NOS en AT5.