Menu
Grote drukte bij finale Ajax Kids Tour

Grote drukte bij finale Ajax Kids Tour

Het was druk op De Toekomst woensdag. Heel druk. Bijna 400 kinderen deden op het trainingscomplex van Ajax mee aan de finale van de Ajax Kids Tour. Twee uur lang voetballen en andere spelletjes spelen op de velden waar Ajax normaal speelt.

En omdat finale op De Toekomst gehouden werd, deden er niet alleen leden van de Kids Club mee. Er waren ook spelers van Ajax! En niet maar één of twee, nee, er waren er tien!

Tellen jullie mee? Hier komen de namen: Ricardo van Rhijn, Jairo Riedewald, Mickey van der Hart, Bojan Krkic, Lesly de Sa, Christian Poulsen, Stefano Denswil, Viktor Fischer, Lucas Andersen, Thulani Serero.

Dat is gaaf, voetballen met echte Ajaxspelers! Daar kan je natuurlijk veel van leren. Rick van Veen (10) heeft dat ook gedaan. “Van Rhijn heeft me de tip gegeven dat je nooit naar de benen moet kijken, maar naar de bal. Dat ga ik ook wel gebruiken bij mijn club,” zegt Rick aan het eind van de dag.

Het was niet de enige tip die Van Rhijn gaf tijdens de Kids Tourfinale. De verdediger gaf ook nog wat tips over hoe je als team moet spelen. “De spelers moeten veel overspelen en niet teveel pingelen. Het gaat om het team,” zegt Van Rhijn, als hij even kan uitrusten tussen twee potjes in.

Het is maar goed dat Van Rhijn af en toe kan uitrusten, want hij doet fanatiek mee aan de spelletjes. “Ik kan het niet laten om soms ook een balletje te raken en serieus mee te doen,” zegt hij. “Maar je weet dat je niet de hele tijd aan de bal moet zijn en vooral de kinderen het werk moet laten doen.”

En dan springt Van Rhijn weer het veld in, het is tijd voor een nieuw partijtje. Want dat blijft toch het leukste: voetballen. Een middag lang.

Foto’s: Björn Martens

Van Rhijn doet fanatiek mee... Van Rhijn doet fanatiek mee...
...Dus moet hij af en toe uitrusten ...Dus moet hij af en toe uitrusten
Goede voetballers bij de Kids Club: Riedewald wordt uitgespeeld Goede voetballers bij de Kids Club: Riedewald wordt uitgespeeld
Dus stopt hij even met voetballen en is het tijd om handtekeningen uit te delen Dus stopt hij even met voetballen en is het tijd om handtekeningen uit te delen
Ha! Scoren bij het Doel van Aegon! Ha! Scoren bij het Doel van Aegon!
Hier wordt uitgelegd hoe je moet scoren Hier wordt uitgelegd hoe je moet scoren
En dat lukt, dus juichen! En dat lukt, dus juichen!
Mooi schot Mooi schot
Handtekeningen scoren, heel veel handtekeningen scoren Handtekeningen scoren, heel veel handtekeningen scoren
De Sa geeft aanwijzingen De Sa geeft aanwijzingen
Juichen met Serero is gaaf Juichen met Serero is gaaf
BOEM! BOEM!
Komt dat schot Komt dat schot
De bal moet door het gat De bal moet door het gat
En als dat lukt, moet je de bal pakken En als dat lukt, moet je de bal pakken
Vragen beantwoorden in de perskamer Vragen beantwoorden in de perskamer
Groepsfoto! Groepsfoto!