Menu

Grote Finale van het Kellogg’s & AjaxVoetbalfeest

Na vijf spannende regionale voorrondes en een zomerstop van bijna 2 maanden, zal op 23 september de Grote Finale van het Kellogg’s & Ajax Voetbalfeest worden gehouden. Op de Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax dat op een steenworpafstand van de ArenA ligt, zullen de vijf winnende teams uit de regio’s rondom Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Groningen en Venlo strijden om de Kellogg’s & Ajax Cup. De generale repetitie heeft op 2 september plaats op De Toekomst.

Zestig jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar voelen zich 23 september één dag een echte profvoetballer. Alle aspecten uit het leven van een profvoetballer komen tijdens de grote finale aan bod: van discipline tot techniek, van teamwork tot de druk van wedstrijden en het omgaan met journalisten.

Vijf bekende Ajacieden onder wie Stanley Menzo, John van ‘t Schip en Richard Witschge verbinden zich aan een eigen regioteam en strijden, met én namens het team, tegen elkaar om de Kellogg’s & Ajax cup. Ajacieden die naast hun talenten als coach ook hun persoonlijke en technische kwaliteiten laten zien.

Want een voetbalwedstrijd was als kind heel anders dan als volwassene… De coaches spelen nog één keer met een voetbal zoals toen ze nog klein waren. Welke Ajacied overtreft de anderen in dit ongewone duel?

Welke (onvermoede) talenten komen naar boven bij Stanley Menzo en Richard Knopper in een free-style wedstrijd? Hoe staat het met de coach-kwaliteiten van spelers als Aron Winter. Wie kan zijn team naar de landelijke overwinning leiden?

Dit alles is te zien tijdens de finale op 23 september, maar wat is nu een team zonder coach….

Nadat op de trainingsdag, 2 september, bekend is gemaakt welke Ajax-coaches de verschillende regio-teams in de finale begeleiden, begint de echte voorbereiding. Het bewezen Ajax talent beleeft een trainingsdag samen met de jonge fanatieke jeugd waarin alle facetten van de Grote Finale aan de orde komen. Een dag vol actie en boeiend samenspel tussen coach en team. De Ajax TIPS training: “Hoe geef ik de perfecte voorzet?”

Fysieke en mentale voorbereiding: “Wat gaat er door me heen bij het nemen van een penalty?” Mediatraining: “Wat doe ik als ik bestormd word door enthousiaste journalisten? Op deze brandende vragen en meer, krijgen de jonge spelers op 2 september antwoord.

Het Ajax en Kellogg's voetbalfeest wordt ook op internet gevierd. Kijk maar eens op: www.ajax.nl/kelloggs