Menu
Grote finales op 7 juni

Grote finales op 7 juni

Niet alleen Ajax Zaterdag 1 is nog actief om de laatste prijzen: ook diverse jeugdteams strijden mee om de laatste belangrijke bekers. Op zaterdag 7 juni komen de A1, B1, C1, C2 en D3 in actie.

ajax neutraal 330 220

Vooral de wedstrijd van de C1 is belangrijk: in het Limburgse Velden speelt de ploeg van trainer Wim Kwakman om het algeheel kampioenschap van Nederland. Tegenstander om 15.30 uur is Feyenoord C1, dat kampioen werd van poule B waarin alle clubs uit de afdeling Zuid speelden. Ajax C1 werd kampioen van poule A, waarin elftallen uit de districten Noord en Midden speelden.

De C2 (om 10.00 uur) en D3 (om 14.00 uur) spelen om de Supercup. De Supercup is de finale van een toernooi voor alle kampioenen uit de hoofdklasse. De C2 ontmoet daarin SVW ’27, de D3 speelt tegen Elinkwijk D1. Beide wedstrijden worden in Almere gespeeld, op het terrein van Omniworld.

Ook op deze locatie is de bekerfinale tussen Ajax A1 en Heerenveen A1. Deze wedstrijd begint om 15.45 uur. De winnaar van deze belangrijke wedstrijd krijgt nog een bijzonder toetje in de vorm van een Supercupduel in een volle Amsterdam ArenA; de winnaar mag namelijk aantreden tegen Sparta A1, de kampioen van de A1-competitie. Die Supercupwedstrijd vindt plaats op 23 augustus, als voorwedstrijd van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord.

Landskampioen Ajax B1 speelt om 13.00 uur tegen bekerwinnaar Feyenoord B1 om de Supercup. Helaas voor de jongens van trainer Robin Pronk mogen zij niet in de ArenA spelen; de locatie van dit duel is namelijk het terrein van RKAVV/SEV.