Menu

Grote groep op trainingsveld

Hoewel de meeste Ajacieden van de A-selectie zich met interlands bezig houden stond er toch een grote groep op het veld voor de ArenA. Jong Ajax en de zes spelers van de A-selectie trainden samen.

De Beloften van Ajax trainden donderdagochtend niet op de Toekomst maar waren naar de ArenA gekomen waar het team van Van den Brom zich samenvoegde met de zes spelers van de A-selectie van Ronald Koeman. Zo stonden er meer dan twintig spelers op het trainingsveld, waar eerder deze week nog niet de helft van dat aantal aanwezig was.

Jong Ajax speelt vrijdagavond een oefenwestrijd tegen Cambuur Leeuwarden en kon een grote partij ter voorbereiding wel gebruiken. De groep werd over twee teams van ieder tien spelers verdeeld die drie partijtjes van twintig minuten speelden.

John O´Brien speelde bij ´wit´, wat verder uit spelers van Jong Ajax bestond. Hatem Trabelsi, Anthony Obodai, Julien Escudé, Yannis Anastasiou en Tom Soetaers hadden een oranje hes om hun schouders gekregen. Het oranje team werd aanvuld met spelers van de Beloften, onder wie bijvoorbeeld Rasmus Lindgren en Kiran Bechan.

´Wit´ kwam voortvarend op voorsprong, maar ´oranje´ kwam in hetzelfde partijtje op het laatst nog langszij. In de twee volgende partijtjes was Anastasiou telkens een keer trefzeker, zodat ´oranje´ als uiteindelijke winnaar van het veld kwam.

Ronald Koeman keek voornamelijk toe hoe de Ajacieden het ervan af brachten en bemoeide zich nauwelijks met de teams. De trainer liet tussen de partijtjes door het woord aan John van den Brom bij ´oranje´, bij ´wit´ probeerde Fred Grim de puntjes op de ´i´ te zetten.

Ruud Krol ontfermde zich over Emmanuel Boakye, die zich deze ochtend de wijze lessen van de beroemde verdediger van weleer liet welgevallen.

Deze hele groep, inclusief de spelers van de A-selectie, zal het morgen in een vriendschappelijk duel opnemen tegen de Eerste Divisionisten uit Leeuwarden. De wedstrijd in het stadion van Cambuur begint om 19.30 uur.