Menu
Grote opkomst AVA

Grote opkomst AVA

Ajax ontving maandagmiddag op Amstelborgh Borchland zijn aandeelhouders voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Ad interim algemeen directeur Martin Sturkenboom, financieel directeur Jeroen Slop en commercieel directeur Henri van der Aat gaven een toelichting op het boekjaar 2010-2011.

Het algemene beleid en het corporate governance beleid van Ajax kwamen onder andere aan bod. Verder werd er onder meer een stem uitgebracht op de vaststelling van de jaarrekening en kwam het ingelaste agendapunt ‘kennisgeving van de voorgenomen benoeming van twee leden van directie’ uitgebreid ter sprake. De voorgenomen benoeming van Martin Sturkenboom en Louis van Gaal kwam slechts ter bespreking en niet ter stemming.

De AVA werd geleid door voorzitter van de Raad van Commissarissen Steven ten Have. Ook aan tafel waren RvC-leden Marjan Olfers, Edgar Davids, Paul Römer en Johan Cruijff aangeschoven.

De aandeelhouders hadden veel vragen richting de RvC en de directie van Ajax. Daarom duurde de vergadering twee keer langer dan een reguliere AVA-vergadering. Ten Have wilde de aandeelhouders de kans geven om vragen te stellen.

Binnenkort zijn de notulen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders terug te vinden op Ajax.nl waarbij ook de formele besluiten worden vermeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Er was veel animo voor de AVA. Er was veel animo voor de AVA.
Johan Cruijff zoekt als lid van de RvC zijn plaats aan tafel. Johan Cruijff zoekt als lid van de RvC zijn plaats aan tafel.
De hele raad van commissarissen zit klaar voor de AVA. De hele raad van commissarissen zit klaar voor de AVA.