Menu
Grote partij als middagtraining

Grote partij als middagtraining

,,Als je 's ochtends voor de training een halfuur aan het praten bent, kom je die tijd aan het einde tekort voor een grote partij. Die doen we dan vanmiddag'', sprak trainer Danny Blind na de ochtendtraining van Ajax. En dus kwamen de Ajacieden woensdagmiddag weer het trainingsveld op, voor een partij die drie keer een kwartier duurde.

De hand van Blind, en Gerard van der Lem, was meteen zichtbaar. Rafael van der Vaart speelde op 10, als een echte spelmaker, de verdediging opereerde ver van het eigen doel af en er werd minder gelopen met de bal en over meer schijven aangevallen. Met veel beleving gingen de Ajacieden de onderlinge wedstrijd in. Dat gebeurde aanvankelijk zonder de niet geheel fitte Mauro Rosales, die slechts aan het laatste stuk van de partij mocht deelnemen, als vervanger voor Steven Pienaar.

Het team zonder hesjes, bestaande uit de meeste basisspelers van de afgelopen weken, begon goed en had een veldoverwicht gedurende het eerste kwartier, zonder dat overigens in doelpunten uit te drukken. Het was juist het team met de hesjes, gecoacht door Van der Lem, dat uit een 'geniepige' counter via Nicolae Mitea het eerst scoorde.

Het team van Blind kwam vervolgens sterk terug. Rafael van der Vaart met een mooie uithaal en Angelos Charisteas zetten hun ploeg op een verdiende voorsprong. Het team van deze twee leek ook op de overwinning af te stevenen, maar na een misverstand tussen Charisteas en Hatem Trabelsi scoorde 'oranje' door Rosales uit de tegenaanval, die tevens de laatste aanval van de partij was.

De training werd besloten met rek- en krachtoefeningen. Bij de laatste oefening, ter versterking van de buikspieren, liet Danny Blind even aan zijn team zien nog steeds in uitstekende vorm te verkeren. De Ajacieden moesten een minuut lang met gestrekte benen vlak boven het gras hun benen op en neer bewegen. Blind nam het voortouw en al trappelend spoorde hij zijn manschappen aan om toch vooral niet te verslappen. Maar al snel zakten de eerste benen richting bodem. ,,Hoe kan die oude trainer het nou langer volhouden dan jullie?'', voegde Van der Lem de spelers toe. Blind vertrok geen spier en hield het al grappend en zwaaiend makkelijk vol terwijl zijn spelers kreunend de minuut vol maakten. De meesten kwamen een tijdje niet overeind toen Ruud Krol het bevrijdende fluitsignaal liet horen. ,,Vanavond vroeg naar bed, jongens'', riep Van der Lem toen de Ajacieden van het veld liepen. ,,Morgen weer twee keer.''