Menu

Grygera baalt van verlies

Op één na, Bogdan Lobont, waren de internationale Ajacieden donderdagochtend weer terug in Amsterdam. Daardoor kon er weer een grote partij worden gespeeld, zonder dat de inbreng van Jong Ajax daarvoor nodig was.

John O'Brien bereidde zich met Jong Ajax voor op een oefenwedstrijdje waarin hij vrijdag zal meedoen. Tomás Galásek revalideert nog op de Toekomst. Wesley Sneijder, Nigel de Jong en Johnny Heitinga mochten na de warming-up en een kaatsoefening toe blijven kijken. Rafael van der Vaart kwam niet op het veld vanwege een lichte blessure aan zijn voet. De overige teuggekeerde internationals, Maarten Stekelenburg, Steven Pienaar, Hans Vonk en Zdenek Grygera deden de volledige training mee.

Grygera baalde van de nederlaag van zijn team tegen het jeugdige Oranje. ,,Nul punten hebben we", zei hij teleurgesteld. De Tsjech vond de overwinning van de Nederlanders niet helemaal verdiend. ,,Tsjechië heeft veel kansen gehad. Maar daar ging er niet een van in. Toen we met 1-0 achter stonden hadden wij een penalty moeten krijgen. Wat dat betreft had ik een gelijkspel eerlijker gevonden, maar ja, zo was het nu eenmaal niet." Grygera en zijn teamgenoten waren in het begin verrast door de speelwijze van Oranje. ,,Wij dachten dat ze 4-3-3 gingen spelen. Die extra middenvelder hadden we niet voorzien. Maar daar lag het niet aan hoor, dat hadden we snel genoeg in de gaten. Wij misten natuurlijk ook een aantal belangrijke spelers, Nedved, Galásek, Poborsky. Wie weet wat er was gebeurd als zijn mee hadden kunnen doen. Maar dat was allemaal niet het geval, dus moeten we nu zorgen dat we de overige wedstrijden winnen."

De groep werd verdeeld in twee partijen van zeven veldspelers plus een keeper. De partijtjes van acht minuten moesten in hoog tempo worden gespeeld. De hesjes kwamen al snel op voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven. In de laatste minuut van het laatste partijtje kreeg Yannis Anastasiou een penalty. Waar de Griek een week of twee geleden tijdens de training zijn strafschop richting het doel van het naastgelegen veld schoot, passeerde hij nu Hans Vonk op onberispelijke wijze. De achterstand van 'rood', waartoe Anastasiou behoorde, kon echter niet meer ongedaan gemaakt worden.