Menu
Grygera en Vermeer revalideren

Grygera en Vermeer revalideren

Kenneth Vermeer, Zdenek Grygera en fysiotherapeut Frank van Deursen hadden maandag de beschikking over twee trainingsvelden. De Ajacieden namen voor de hersteltraining genoegen met een klein deel van de grasmat.

De geblesseerde selectieleden werken hard aan het herstel. Grygera (hamstringblessure) en Vermeer (gebroken vinger) verrichtten hun oefeningen nabij de Amsterdam ArenA. De verdediger en de keeper lieten hun gezicht buiten zien. De overige ‘blessuregevallen’ werkten zich tegelijkertijd in het zweet in het krachthonk, diep weggestopt tussen de stadionmuren. Onzichtbaar voor de buitenwereld. Andere collega’s vertoefden op de Toekomst. Iedereen heeft hetzelfde doel: zo snel mogelijk terugkeren in het vlaggenschip.

Fysiotherapeut Frank van Deursen schotelde Zdenek Grygera en Kenneth Vermeer onder meer een kopoefening voor. Fysiotherapeut Frank van Deursen schotelde Zdenek Grygera en Kenneth Vermeer onder meer een kopoefening voor.

Het fitte deel van de Ajax-selectie van trainer Henk ten Cate is vandaag vrij. Grygera liep zijn kwetsuur op in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Vermeer is al (iets) langer uit de roulatie. De doelman brak zijn vinger tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika. Van Deursen schotelde de Ajacieden deze ochtend loopoefeningen voor en schaafde en passant aan het balgevoel. Op het korte en het langere loopwerk volgden schiet- en kopoefeningen. Voor de revalidatiesessie was slechts een half veld nodig. Wanneer Grygera en Vermeer weer inzetbaar zijn, laat zich op dit moment lastig vaststellen. ,,Maar we werken keihard aan het herstel’’, vertelde Van Deursen.

Kenneth Vermeer tijdens een schietoefening. Kenneth Vermeer tijdens een schietoefening.