Menu
Grygera fit en vrolijk op training

Grygera fit en vrolijk op training

Ajax trainde donderdagochtend wederom samen met de spelers van Jong Ajax. Danny Blind schotelde zijn pupillen en die van John van den Brom een pittige training voor.

Voor Zdenek Grygera zijn de spelers van Jong Ajax allang geen onbekenden meer, want afgelopen maandag speelde hij nog met dat team tegen Jong PSV. ,,Dat ging hartstikke lekker", vertelde de Tsjech na afloop van de zware training. De verdediger, die op 30 januari thuis tegen ADO Den Haag voor het laatst in de hoofdmacht acteerde, had zich flink in het zweet gewerkt en hijgde nog even na. ,,Ik heb lang geen wedstrijden gespeeld en ben nu ongeveer twee weken pijnvrij. Maandag kon ik negentig minuten meedoen en daarna kreeg ik geen reactie in mijn hamstring. Ik ben dus helemaal pijnvrij."

De hamstring hield Grygera vaker langs de kant. Maar nu kan hij er weer tegenaan. Toch vond bondscoach Karel Brückner het te vroeg om zijn verdediger op te roepen voor het nationale team. ,,We hebben in de afgelopen periode drie keer contact gehad. Fit zou hij mij graag bij het team hebben en het Tsjechisch elftal is voor mij ook heel belangrijk."

Vanmiddag traint de selectie nog een laatste keer en dan mogen de Ajacieden genieten van een korte paasvakantie. Dinsdag hoeven ze zich pas weer te melden in de Amsterdam ArenA. ,,Ik ga vanavond al naar Tsjechië, naar familie," aldus Grygera. ,, Het Tsjechisch elftal speelt zaterdag wel thuis tegen Finland, maar de wedstrijd is vierhonderd kilometer verderop en ik weet niet of ik daar heen ga. Ik ben namelijk wel op familiebezoek. Het zal waarschijnlijk wel de televisie worden."