Menu
Grygera krijgt Juventus nog niet uit zijn hoofd

Grygera krijgt Juventus nog niet uit zijn hoofd

De ochtend na het verloren UEFA Champions-Leagueduel tegen Juventus komen alle basisspelers van woensdagavond het trainingsveld op. Dat is op zich al uniek, want meestal blijft er wel iemand achter in het krachthonk. Maar nu zijn ze er alle elf, dus inclusief Anthony Obodai en Zdenek Grygera. Zij moesten noodgedwongen worden gewisseld. ,,Dat was kramp", wijst de Tsjech zijn inmiddels rustige kuit aan.

De vijf kwartier dat de Tsjechische international op het veld stond woensdagavond was hij de persoonlijke lijfwacht van zijn oude ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic. ,,Dat ging best goed", vond Grygera. ,,Het was wel moeilijk tegen hem te spelen, want hij is erg goed. Ik moest zorgen dat hij niet scoorde en dat is gelukt."

Een kwartiertje voor tijd moest Grygera met kramp van het veld. Er waren meer Ajacieden die zo op hun toppen moesten presteren tegen Juventus dat ze overal pijn voelden. Maar tien minuten later voelde hij die pijn waarschijnlijk niet meer omdat toen door het stadion galmde dat de nummer 23, Zdenek Grygera, was uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd. ,,Dat is best leuk", constateert de Tsjech tevreden. ,,Het gebeurt niet vaak dat het een verdediger is, meestal een aanvaller of iemand die heeft gescoord."

In slaap komen na een wedstrijd als die tegen Juventus valt dan ook nog eens niet mee. ,,Ik was zo moe, te moe om direct in slaap te vallen. Dan komen fragmenten van de wedstrijd nog eens langs en dan eindelijk na een uurtje of twee komt de slaap wel. Maar dan gaat wel de wekker weer om acht uur", zucht Grygera.

Gelukkig is de training eerder ontspannend dan inspannend voor de basisspelers. De reserves daarentegen gaan weer een heftige strijd met elkaar aan, waarbij nog bijna gewonden vallen ook als Julien Escudé en Yannis Anastasiou in botsing komen. Gelukkig kan iedereen verder. De Fransman benut nog een penalty, Ruud Krol schreeuwt als vanouds de longen uit zijn lijf en de basisspelers zitten rustig op de bal en kijken toe. Iedereen zit er ontspannen bij. Behalve Nigel de Jong, die zich nog erg moet inspannen om te kunnen blijven zitten nadat Johnny Heitinga de bal onder zijn collega vandaan probeert te schieten. Wat Heitinga overigens niet lukt.

Vanaf morgen is het gedaan met de rust voor de basisspelers, want zondag wacht FC Den Bosch. ,,Ja, die omschakeling moeten we nog even maken", lacht Grygera. ,,Dat valt niet mee hoor, zo in een dag, want ook vandaag moest ik nog wel een beetje aan Juventus denken." Morgen zal dat al minder zijn en ook zaterdag heeft trainer Ronald Koeman nog om zijn equipe op de ontmoeting met de Brabantse club voor te bereiden.