Menu

Grygera moet afhaken

Ajax trainde vrijdagochtend voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Twente in het stadion. Slecht nieuws kwam er van de Tsjechen. Want Tomás Galásek is voor herstel terug naar de Toekomst en Zdenek Grygera moest de gang naar de kleedkamer veel eerder maken dan zijn teamgenoten.

Tot het moment van de aftocht van Grygera was de training fanatiek en speels geweest. Na de loop- en sprintelementen speelden de mannen het inmiddels al vertrouwde kopspel. De bal mag niet tegen de benen komen, mag wel worden gevangen maar moet vervolgens via het hoofd worden doorgespeeld. Dat leverde natuurlijk hilarische situaties op. Het fanatisme droop er bij de doelmannen zeker vanaf. Vaak genoeg slingerden ze de ballen rechtstreeks bij de ander het doel in. Niet helemaal de bedoeling, maar gedurende de partij ging het anders.

Nadat de kopkracht was gestimuleerd moesten de spelers de passing doornemen. Verdeeld over het veld passten de mannen hard op elkaar in. Het ontlokte de trainer regelmatig een applausje. De ene keer ter aanmoediging, de andere keer complimenteus bedoeld.

Voor Rasmus Lindgren was het aanpoten. De middenvelder speelde in de teleurstellend verloren Amstel-Cupwedstrijd van de Beloften de volle negentig minuten en deed deze training helemaal mee met de selectie. Misschien heeft de trainer wel plannen met hem, want aangezien Grygera uitviel en Heitinga de aangewezen vervanger is, moet hij iets anders op het middenveld verzinnen. Natuurlijk kan hij Van der Vaart, Sneijder, Pienaar opstellen, maar het kan ook zijn dat Koeman heel andere ideeën heeft. We zullen het zondag pas zien.

Na vijf kwartier gingen de Ajacieden naar binnen. Sommigen schoven nog even aan bij René Wormhoudt om te rekken, anderen wilden langer trainen. Ryan Babel, Angelos Charisteas en Yannis Anastasiou trokken met Maarten Stekelenburg naar een doel om daar nog even af te ronden. Ruud Krol maande Babel en Charisteas echter naar de kant. Hij vond dat zij genoeg hadden gedaan. Zondag mogen ze hun klasse weer tonen in de wedstrijd tegen FC Twente.