Menu
G-teams vermaken het publiek

G-teams vermaken het publiek

Glimmend van trots betraden twee bijzondere elftallen - gestoken in de tenues van De Graafschap en Ajax - zaterdag de piekfijne grasmat van stadion De Vijverberg. Het was alsof een échte wedstrijd werd gespeeld tussen de Superboeren en Ajacieden. Althans, zo leek het voor de duizenden toeschouwers die waren afgekomen op de oefenwedstrijd tussen de Superboeren en de landskampioen.

Een wedstrijd werd het ook, maar dan wel in G-voetbalstijl. Ingrediënten als een tomeloze beleving en inzet bleken voldoende om het Doetinchemse publiek al snel achter zich te krijgen. De G-voetballers maakten er een kleine, maar oprechte show van met hun voorwedstrijd. De vriendschappelijke ontmoeting leverde de Doetinchemse zebra's een 6-3-zege op. Op uitnodiging van de Ajax Foundation waren de G-voetballers van het Haarlemse HFC per luxe bus naar De Vijverberg afgereisd. De HFC'ers vertegenwoordigden eenmalig de Amsterdamse club.

De Haarlemmers hielden naast mooie ook enkele tastbare herinneringen over aan hun bezoek aan de Achterhoek. Alle Ajacieden kregen van de Ajax Foundation een rugzakje met daarin een Ajax-tenue en een traningsjack. De foto met de Ajacieden van Frank de Boer, genomen kort voordat de A-selectie met de warming-up begon, zal binnenkort ongetwijfeld op diverse plekken in de Spaarnestad te bewonderen zijn.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Naar de Ajax Foundation

De tekst op dit bord gold niet voor de G-voetballers; zij betraden legaal de grasmat. De tekst op dit bord gold niet voor de G-voetballers; zij betraden legaal de grasmat.
Trainer Frank de Boer mengde zich als eerste onder de G-voetballers. Trainer Frank de Boer mengde zich als eerste onder de G-voetballers.
Kort na het exclusieve fotomoment met de Ajax-trainer meldden ook de A-selectiespelers zich voor een foto. Kort na het exclusieve fotomoment met de Ajax-trainer meldden ook de A-selectiespelers zich voor een foto.
Ajacieden gekiekt met Ajacieden. Ajacieden gekiekt met Ajacieden.
De G-voetballers poseerden ook met de selectiespelers van De Graafschap. De G-voetballers poseerden ook met de selectiespelers van De Graafschap.