Menu
Gudelj: 'Ajax mooiste club'

Gudelj: 'Ajax mooiste club'

De eerste versterking voor komend seizoen is binnen. Nemanja Gudelj zette woensdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2020 aan Ajax verbindt. De 23-jarige middenvelder is blij met de overstap van AZ naar wat hij noemt ‘de mooiste club van Nederland’

Als speler van AZ en NAC Breda heeft hij aardig wat voetstappen in het kleedkamergebied van de Amsterdam ArenA liggen. Maar in plaats van linksaf aan het einde van de gang, ging hij woensdag voor het eerst rechtsaf. Schuin tegenover de kleedkamer waar de bezoekers zich omkleden, betrad hij kleedlokaal van Ajax.

Met een grote glimlach nam hij tijdens de rondleiding plaats op het stoeltje waar binnenkort zijn naam boven prijkt. ,,Alles is hier op topniveau”, zo monsterde hij de faciliteiten in de ArenA. ,,Dat geldt ook voor de supporters. Als zij achter de ploeg gaan staan, krijg je kippenvel. Als speler van NAC en AZ weet ik wat het is om tegen Ajax te spelen. Dergelijke wedstrijden zijn altijd speciaal en wijken af van de andere duels. Ik ben blij dat ik straks aan de andere kant sta. Ajax is voor mij de mooiste club van Nederland.”

Samen met zijn familie werd hij door directeur voetbalzaken Marc Overmars en trainer Frank de Boer rondgeleid door het stadion dat vanaf deze zomer zijn tweede huis zal zijn. Na zijn jaren bij NAC en AZ is hij klaar voor een stap hogerop. ,,Ik ben iemand die altijd alles stap voor stap doet. Dat je heb je ook aan de eerdere keuzes tijdens mijn carrière kunnen zien. Dit is een juist moment om naar Ajax te gaan. Dit is voor mij de best denkbare stap in mijn ontwikkeling. Ik ben AZ dankbaar voor de kansen die ze me hebben geboden en ik ben Ajax dankbaar voor het vertrouwen.”

Gudelj: ,,Best denkbare stap in mijn ontwikkeling." Gudelj: ,,Best denkbare stap in mijn ontwikkeling."

Als de Servische international zich begin volgend seizoen bij Ajax meldt, nadert de eerste grote uitdaging al snel. Eind juli speelt Ajax de eerste wedstrijd in de voorronde van de UEFA Champions League. Gudelj: ,,Het is belangrijk om snel in topvorm te zijn. Ik wil volgend seizoen kampioen worden met Ajax, maar ook Champions League spelen. Daarvoor zullen we ons moeten zien te kwalificeren.”

Over zijn beoogde rol zei hij: ,,Ondanks mijn nog jonge leeftijd heb ik al veel Eredivisieduels in de benen. Die ervaring wil ik overbrengen op de andere spelers in de jonge Ajax-selectie. Ik wil mijn medespelers helpen en als leider van het team fungeren. Met elkaar moeten we vervolgens onze doelen zien te bereiken.”

Met een trots gevoel betrad hij even later het veld van de ArenA. Na een kort onderhoud met De Boer mengde hij zich al direct tussen de Ajax-fans die op dat moment een rondleiding door de ArenA kregen. Naast de woorden op de grote Ziggo-schermen (‘Welkom bij Ajax Nemanja Gudelj’) werd hij ook door de geluksvogels langs het veld welkom geheten. Na de nodige selfies met fans, dook de kersverse aanwinst de catacomben van de ArenA weer in. Daar wachtte zijn familie, waaronder ook zijn broer Dragi die zich vanaf nu ook Ajacied mag noemen. De jongste Gudelj (17) tekende woensdag een driejarig contract in Amsterdam en sluit zich deze zomer bij Jong Ajax aan.

Een uitgebreid interview met Nemanja Gudelj, Frank de Boer en Marc Overmars is vanaf woensdagavond op Ajax TV te zien.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Gudelj kreeg een warm welkom middels een speciale boodschap op de schermen. Gudelj kreeg een warm welkom middels een speciale boodschap op de schermen.
Frank de Boer leidt Nemanja Gudelj rond door de ArenA. Frank de Boer leidt Nemanja Gudelj rond door de ArenA.
Nemanja Gudelj bij de kleedkamer van Ajax. Nemanja Gudelj bij de kleedkamer van Ajax.
Vanaf komend seizoen zit Gudelj tweewekelijks in de kleedkamer van Ajax. Vanaf komend seizoen zit Gudelj tweewekelijks in de kleedkamer van Ajax.
Nemanja Gudelj en Frank de Boer maken een wandeling over het veld. Nemanja Gudelj en Frank de Boer maken een wandeling over het veld.
Een overwachte bonus tijdens de ArenA-rondleiding. Een selfie met de kersverse aanwinst van Ajax. Een overwachte bonus tijdens de ArenA-rondleiding. Een selfie met de kersverse aanwinst van Ajax.
De deelnemers aan de rondleiding door de ArenA hadden een mooie primeur toen ze de nieuwe aanwinst tegen het lijf liepen. De deelnemers aan de rondleiding door de ArenA hadden een mooie primeur toen ze de nieuwe aanwinst tegen het lijf liepen.
Nemanja Gudelj en Frank de Boer schudden elkaar de hand. De komende vijf seizoenen is Gudelj Ajacied. Nemanja Gudelj en Frank de Boer schudden elkaar de hand. De komende vijf seizoenen is Gudelj Ajacied.