Menu
Gunstige statistieken op Woudestein

Gunstige statistieken op Woudestein

Ajax speelt zondag de uitwedstrijd bij Excelsior en op basis van de statistieken kunnen de Ajacieden met een gerust hart de bus instappen. De achttien eerdere bezoeken aan Kralingen leverde slechts eenmaal één nederlaag op, in december 2007. Op Woudestein won Ajax in totaal dertien keer en werd viermaal een remise overeengekomen.

Dat Excelsior voor Ajax een prettige opponent is, blijkt ook uit het feit dat in iedere Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior minimaal één keer werd gescoord. De uitwedstrijd van vorig seizoen was niettemin een zware kluif. Pas in de slotfase stelden invallers Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic de Amsterdamse zege veilig: 0-2.

Alfons Groenendijk is sinds de zomer trainer van Excelsior. De Leidenaar heeft ook een verleden bij Ajax, als speler en als trainer. Hij was tussen 1991 en 1993 ploeggenoot van Frank de Boer en was na zijn actieve carrière coach van Ajax A1, Jong Ajax en assistent onder Henk ten Cate bij het eerste elftal.

Groenendijk stond in het 2009-2010 als coach van Willem II eerder tegenover Ajax, maar erg succesvol verliep dat niet. Die wedstrijden gingen met 4-0 en 7-0 verloren.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van der Vuurst