Menu

Gunstige voortekenen in Vigo

Op de dag van de wedstrijd schijnt een stralende zon in Vigo en omstreken. Ook waar het hotel staat waar de selectie van Ajax verblijft, is het weer prachtig. Tegen elven vanochtend kwamen de eerste Ajacieden al naar buiten voor de traditionele ochtendwandeling.

Teammanager David Endt had een korte, maar mooie route bedacht. Door het kleine dorpje ging het weggetje een beetje omhoog. Aan weerskanten stonden oude gebouwen met mooie bogen en gebouwd van karakteristieke stenen. Al na een paar honderd meter werd omgedraaid. Nu zijn de wandelingen nooit heel lang, maar dit was wel heel kort.

Maar Endt leidde de selectie over een trappetje door een zijstraatje naar beneden. De ploeg kwam uit bij een rustig beekje met een kleine waterval. Een aantal Ajacieden bleef even staan. Er was namelijk geen duidelijk pad langs het beekje zichtbaar.

Uiteindelijk volgde iedereen gedwee en gingen enkelen zelfs nog even kijken naar het heldere water of er ook vissen in waren te ontdekken. De route voerde terug omhoog door een ander straatje en een kwartier nadat de groep was vertrokken, arriveerde het hele stel weer bij het hotel.

De spelers waren geconcentreerd maar ontspannen. Sommigen kletsten wat met elkaar, Yakubu liep zoals gewoonlijk alleen met zijn muziek, en zo waren er meer die op hun eigen manier de wandeling maakten.

Het zonnetje lachte de Ajacieden toe, de temperatuur was fris maar aangenaam en er is niemand die last heeft van blessures of andere kwetsuren. Wat dat betreft de ideale omstandigheden voor een belangrijke wedstrijd.

Vanmiddag na de lunch, mogen de Ajacieden nog even ontspannen. Daarna volgt de teambespreking en een sportmaaltijd. Vroeg in de avond vertrekt de selectie naar het stadion. Dan moet het echt gebeuren.