Menu

'Guy Roux neemt ons in de maling!'

Bij aankomst op Schiphol woensdagochtend wachtte de Ajacieden een onaangename verrassing. Vanwege de sneeuwval was het vliegveld in Auxerre gesloten. Besloten werd om te vliegen op Dijon en van daar uit de reis naar Auxerre te ondernemen. Het betekende een extra busreis van ongeveer twee uur.

Het plaatselijke vliegveldje beschikt niet over de middelen om de landingsbaan schoon te maken bij sneeuwval. Het vliegveld van Dijon heeft dat wel en beschikt bovendien over langere landingsbanen, wat ook nog eens veiliger is. Aangezien het mosterdstadje zo'n 160 kilometer van Auxerre ligt, regelde ATP bussen zodat iedereen op de plaats van bestemming zou aankomen. Alleen een uur of twee later. Aangezien in Amsterdam ook al een uur vertraging werd opgelopen omdat het vliegtuig 'ge-de-iced' moest worden, liep het hele schema enigszins in de war.

Bij aankomst op de luchthaven van Dijon wist Ruud Krol ineens wat er nou echt aan de hand was. ,,Guy Roux neemt ons in de maling! Hij heeft gewoon het vliegveld op slot gedaan om ons te pesten. Hij loopt nu vast met een hele grote sleutel om zijn nek in Auxerre, haha!"

Julien Escudé was minder verrast door het gesloten vliegveld. ,,Ik heb het vaak meegemaakt in de winter", verklaart de Fransman. ,,Bij Socheaux, Auxerre en andere noordelijke clubs moesten we vaak met de bus in plaats van het vliegtuig." Over het veld hoeft niemand zich zorgen te maken volgens Escudé. ,,Ik heb altijd kunnen spelen, ook al sneeuwde het zoals nu."

Toen de selectie eenmaal aangekomen was in Dijon, stond de bus al te wachten. De aankomsthal was nauwelijks groot genoeg voor alle passagiers en de bagageband was zo klein dat iedereen zich afvroeg of dat echt de bagageband was. Terwijl de tassen van de Ajacieden onderweg waren naar de aankomsthal, wachtte de selectie geduldig op de paar comfortabele bankjes en stoeltjes die de ruimte rijk was. Ronald Koeman echter zag de bagage op twee grote karren aankomen en sommeerde zijn pupillen zelf hun tassen op de karren te zoeken. ,,Anders moet iemand tas voor tas op dat bandje leggen. Wij doen nu toch niets, dus kunnen we net zo goed onze eigen spullen pakken." Eén voor één liepen de Ajacieden naar buiten en vervolgens naar de bus.

Wellicht zou de training, die gepland staat voor woensdagavond, verschoven worden naar woensdagmiddag. Maar dat is niet geval. Er wordt volgens schema om zeven uur getraind.