Menu
G-Wise bezorgt kids topdag bij Ajax

G-Wise bezorgt kids topdag bij Ajax

Ze stonden te trappelen van ongeduld. Maar liefst veertig kinderen waren samen met ouders, vrienden en familie opa’s afgekomen op de G-Wise clinic die donderdagmiddag op de Toekomst werd gehouden. Aan de clinic mochten kinderen deelnemen die een verstandelijke, lichamelijk en/of zintuigelijke beperking hebben.

Bij binnenkomst kregen de kinderen van het #Als1Team allemaal een shirt van het gehandicaptenfonds uitgedeeld en werden ze in verschillende groepen verdeeld.

Toen eenmaal alle kinderen binnen waren, was het woord aan Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport. Na zijn inspirerende woorden werd het tijd om echt aan de slag te gaan. Een voor een werden de teams door clinicleider Jordy Knaap afgeroepen om met hun begeleider vanuit de kantine de wandeling te maken naar het adidas miCoach Performance Center. In de hypermoderne trainingshal van Ajax werd de clinic gehouden.

Oud-Ajax spelers zoals Rob en Richard Witschge, Aron Winter en Dick Schoenaker, die als afsluiting van de middag met Lucky Ajax een wedstrijd gingen spelen tegen het Paralympisch Elftal, stonden al klaar om de kinderen te begroeten. Toen vervolgens om 17:00 uur alle kinderen zich hadden verzameld, kon de clinic echt beginnen. Onder begeleiding van de Ajax-marsch werden de kids bijeengeroepen en kon worden gestart met de oefeningen.

G-Wise bezorgde de G-voetballers (in spé) een topdag. G-Wise bezorgde de G-voetballers (in spé) een topdag.

De kinderen kregen vijf verschillende onderdelen voorgeschoteld. Zo konden ze op een groot doel schieten waarbij een snelheidsmeter checkte hoe hard je schoot. Op een ander deel van het veld, werd de kinderen geleerd hoe ze moesten dribbelen. Er was een parcours wat de kinderen zowel met bal als zonder bal moesten afleggen. Aan de overkant werd een partijspel gespeeld op afwisselen kleine en grote doelen. Als toetje moesten de kinderen proberen om een doel verdeeld in vlakken in het juiste vlak te schieten.

Het ging er bij de oefeningen bij tijd en wijle bijzonder fanatiek aan toe. De kinderen genoten zichtbaar van de vele uitdagingen die ze te wachten stonden. Er werd zeker in de partijspellen niets cadeau gegeven. Hier en daar waren ook zeer fraaie staaltjes voetbal te zien. Zo werd Rob Witschge gedwongen om in zijn eigen doel te schieten. Ook Winter en Schoenaker deden mee in de partijtjes van zeven tegen zeven.

En als er een ronde voorbij was en de kinderen soms uitgeput op de grond lagen, konden de kinderen altijd rekenen op een peptalk van een van de begeleiders van het Fonds Gehandicaptensport.

Na de oefeningen was het tijd voor een grote groepsfoto met de elftallen van Lucky Ajax en Paralympisch Elftal. Glunderend van trots poseerden de kinderen voor de vele camera’s. Toen alle kinderen van het veld waren verdwenen kon worden begonnen aan het sluitstuk van de meer dan geslaagde middag. Het duel tussen Lucky Ajax en het Paralympisch Elftal. Bij de eerste treffer van Richard Witschge, een mooie stift over de keeper, was het gejuich niet van de lucht. ,,Ajax heeft gescoord”, klonk het uit menig kinderkeel. Boor zag het op een afstandje aan en constateerde dat de middag meer dan geslaagd was.

Tekst: Ajax.nl/Tom van der Wilt
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

'Aantal G-voetballers moet omhoog'

Deze deelnemer kwam in een speciale Ajax-rolstoel naar de Toekomst. Deze deelnemer kwam in een speciale Ajax-rolstoel naar de Toekomst.
Het adidas miCoach Performance Center bood een prachtig decor voor de clinic van G-Wise. Het adidas miCoach Performance Center bood een prachtig decor voor de clinic van G-Wise.
De kids kregen tal van oefeningen voorgeschoteld. De kids kregen tal van oefeningen voorgeschoteld.
Een uniek moment: voetballen op de Toekomst bij Ajax. Een uniek moment: voetballen op de Toekomst bij Ajax.
Werken aan het balgevoel. Werken aan het balgevoel.
Veel vrolijke gezichten tijdens de G-Wise clinic. Veel vrolijke gezichten tijdens de G-Wise clinic.
Mister Ajax Sjaak Swart heette de deelnemers welkom bij Ajax. Mister Ajax Sjaak Swart heette de deelnemers welkom bij Ajax.
Even later trok Mister Ajax zijn kicksen aan. Even later trok Mister Ajax zijn kicksen aan.
Richard Witschge scoort namens Lucky Ajax. Richard Witschge scoort namens Lucky Ajax.
Het Paralympisch Elftal speelde een oefenwedstrijd tegen Lucky Ajax. Het Paralympisch Elftal speelde een oefenwedstrijd tegen Lucky Ajax.
Simon Tahamata deed ook mee bij Lucky Ajax. Simon Tahamata deed ook mee bij Lucky Ajax.
Tarik Oulida stuurt Rob Witschge diep. Tarik Oulida stuurt Rob Witschge diep.
Aron Winter trok ook een Ajax-shirt aan. Aron Winter trok ook een Ajax-shirt aan.
Het was een prachtige dag op de Toekomst! Het was een prachtige dag op de Toekomst!