Menu
G-Wise volgt Ajax door Nederland

G-Wise volgt Ajax door Nederland

Ajax maakte ruim drie maanden geleden bekend dat het de eerste helft van het komende seizoen met het logo van Fonds Gehandicaptensport op de uitshirts speelt. Met deze actie wil hoofdsponsor Aegon samen met Ajax aandacht vragen voor de gehandicaptensport. In het verlengde daarvan ligt de actie ‘als 1 team’, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat Ajax en Aegon als 1 team achter sporters met een handicap staat. Een van de initiatieven om dat te onderstrepen is G-Wise.

Op de nationale G-voetbaldag in Barendrecht werd afgelopen woensdag eens te meer duidelijk dat Nederland al honderden gehandicapte voetballers kent die met veel plezier trainen en hun wedstrijden spelen. Maar er zijn nog altijd veel gehandicapten die graag willen voetballen, maar momenteel niet bij hun clubs aan de slag kunnen. De campagne ‘als 1 team’ heeft dan ook als doel om het aantal G-voetballers in Nederland binnen het voetbal met vijf procent te verhogen. Dit zou een instroom van 150 tot 200 voetballers betekenen die eindelijk in de gelegenheid worden gesteld om hun favoriete sport te kunnen beoefenen.

Meedoen aan de actie kan op veel manieren. Wanneer er ‘als1team’ wordt gesmst naar 4333 wordt er al 2 euro gedoneerd aan het Fonds Gehandicaptensport en maak je kans op een officieel gesigneerd uitshirt van Ajax of een unieke Fonds Gehandicaptensport-Ajax-Aegon bal. Daarnaast kun je sowieso een mooie teamfoto uitprinten waarbij je je eigen foto kunt uploaden, zodat jij helemaal deel uitmaakt van de Ajax-selectie. Ook is er een online veiling waarbij er bijvoorbeeld een gedragen wedstrijdshirt gewonnen kan worden.

De bus van Aegon en Fonds Gehandicaptensport, in het kader van de actie 'als 1 team' was uiteraard ook aanwezig tijdens de G-voetbaldag. De bus van Aegon en Fonds Gehandicaptensport, in het kader van de actie 'als 1 team' was uiteraard ook aanwezig tijdens de G-voetbaldag.

Vanaf 17 augustus start er bovendien een speciaal voetbalevenement: G-Wise. Op dit evenement zijn diverse clinics te volgen voor sporters met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. G-Wise toert door de regio’s waar Ajax 1, Jong Ajax of de Ajax Vrouwen een uitwedstrijd hebben en in actie komen. Met G-Wise laat Fonds Gehandicaptensport gehandicapte sporters kennis maken met de voetbalsport én Nederland kennis maken met gehandicapte sporters.

Frank de Boer steunt de actie van harte: ,,Sport is gezond en belangrijk voor iedereen. Zeker ook voor mensen met een handicap. Daar is extra aandacht voor nodig, maar ook geld. Wij zijn trots dat we kunnen helpen door met Fonds Gehandicaptensport op het uitshirt te spelen.”
Sta jij ook als 1 team achter voetballers met een handicap? Neem dan een kijkje op www.als1team.nl en kijk hoe jij gehandicapte sporters met slechts een kleine moeite ongelofelijk veel plezier kan bezorgen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees